Haberler

Hakkari Dağlarında Kar Yürüyüşü

Güncelleme:

Hakkari Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu, kar yürüyüşü düzenledi.

Hakkari Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu tarafından kar yürüyüşü düzenlendi.

2 bin 200 rakımlı Mergabüt kayak tesislerinde başlayan kar yürüyüşü 2 bin 700 rakımda bulunan Durankaya Beldesi geçidinde son buldu. Kara bata çıka yürüyen öğrenciler karlı dağlarda Kürtçe söyledikleri şarkılar eşliğinde halaylar çekerek eğlendi. Öğrenciler ve beraberindeki öğretim görevlileri daha sonra aynı şekilde yürüyüşe geçerek kent merkezine ulaştı.

Hakkari Üniversitesi Öğretim Görevlisi Emin Yıldırım, Kar yürüyüşüne 57 ayrı bölümde okuyan öğrencilerin, akademik ve idari personelin katıldığını söyledi. Amaçlarının Hakkari'nin doğa güzelliklerini etkinliklerle tanıtmak olduğunu belirten Yıldırım, "Amacımız Hakkari'nin doğal güzelliklerini etkinlikler ile tanıtmak. Dışarıdan gelen öğrencilerin Hakkari halkı ile kaynaştırıp bu bölgelere çekmek. Bu etkinliği Hakkari Üniversitesi olarak yaptığımız için çok mutluyuz. Umuyorum ki bundan sonraki etkinliklere daha fazla katılım olur ve bizde ilimizi daha iyi tanıtmış oluruz'' dedi.

Üniversite 3. sınıf öğrencisi ve Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu Başkanı Veysi Koç, Hakkari üniversitesi öğrencileri olarak Hakkari'nin kötü imajından kurtarmak istediklerini, bunu gerek yürüyüşlerimiz gerekse düzenleyeceğimiz başka etkinliklerle yapmayı amaçladıklarını belirti.

Yürüyüşe katılan öğrenciler ise Hakkari'nin güzel bir doğaya sahip olduğunu belirterek dışarıdan öğrencilerin gelip buraları görmelerini tavsiye ettiler.

Kaynak: AA / Güncel

Hakkari Üniversitesi Emin Yıldırım Durankaya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title