Haberler

PKK'dan Hakkari-Çukurca Kara Yoluna Korkunç Mayın Tuzağı

Güncelleme:

PKK'lılar Hakkari-Çukurca kara yolunun her 10 kilometresinde bir mayın döşedi. Kara yolundaki mayınlar temizlenirken yeniden açılmasının zaman alacağı belirtildi.

Hakkari- Çukurca kara yoluna PKK'lılar tarafından döşenen mayınlar, hava destekli çalışmayla tek tek imha ediliyor.

HER 10 KİLOMETREDE BİR MAYIN DÖŞENMİŞ

Dün sabah saatlerinde PKK'lılar tarafından 7 değişik noktada tuzaklar döşenerek kapatılan Çukurca- Hakkari kara yolunda mayın araması yapan jandarma ekipleri, uzaktan kumandalı iki tuzağın patlatılması sonucu yara almadan kurtulmuşlardı. Hakkari- Çukurca arasındaki 89 kilometrelik kara yolunun her 10 kilometresinde bir mayınların döşendiği tespit edildi.

TUZAKLAR İMHA EDİLİYOR

Çukurca kara yolunun yeniden açılmasının zaman alacağı belirtilirken, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterlerin desteğiyle mayınlı tuzakların imha edilmesi için çalışmalar devam ediyor.

YER YER ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

Hakkari- Çukurca kara yolu üzerinde bulunun Doğanlı köyü yakınlarında PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında ise sabah saatlerinde çatışma yaşandığı belirtildi. Halen kapalı olan Çukurca kara yolunun yeniden ulaşıma açılması için havadan ve karadan operasyon başlatılarak mayınların bir an önce temizlenmesi için çalışmalar titizlikle sürdürülüyor.

10 GÜMRÜK PERSONELİNDEN HABER ALINAMIYOR

Öte yandan, Yüksekova'dan Çukurca ilçesine gitmekte olan 10 gümrük personelinin içinde bulunduğu minibüsün PKK'lılar tarafından alıkonulmasının ardından güvenlik güçlerinin başlattığı çalışmalar devam ediyor. Gümrük personellerinden haber alınamazken, Üzümlü Sınır Kapısı'ndaki işlemlerin ise durduğu belirtildi.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Çukurca Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (71)

ALİ:

PKK yla ateşkes de, barış da, müzakere de istemiyoruz. . Her türlü bedeli ödeyelim ama bu bölücü hainleri bitirelim. . Çözüm süreci yanlıştı ve nelere yol açtığını görüyoruz. .

45
25
yanıtYanıtla
alper:

dağlarda yollarda askerlerin polisin geçiş güzergahlarında bence öncesinde hdplileri geçirmek lazım patlatsınlar görelim ölürse ölen onlardan olur güzergah temizlenmiş olur polismiz askerimiz problemsiz geçer

45
6
yanıtYanıtla
Beyin fukaraları:

çukurcanın alayı terörist askerliği 99 da orda yaptım. ilçedeki bütün esnafı tanırım. devletin etinden sütünden faydalanır. köpek gibi çoğalır, hamile karısını asker taşır. gece dağa çıkar o askere silah sıkar böyle adiler.

36
6
yanıtYanıtla
yilmut:

o yörelerle devlet gereği kadar ilgilenmiyor. . . ben o yörede yedek subaylığımı yaptım. . . TSK istese o yörede kuş uçmaz. . . alayı temizlenir. . . yeter ki gereken gereken önlemler için gereken emirler verilsin ve olayın ciddiyeti fark edilsin. . . birileri bu pis işlerin bitmesini istemiyor gibi. . . .

35
3
yanıtYanıtla
Dadaş:

TemİZleyin açmayın yolu arkadaş destek verene eziyet verecenki desteğini çeksin hala daha insan hakkından bahsediliyo hak insan olana verilir. Görevli memurudq çekelim ordan buralara askeri güvenlik güçlerimizi vur emriyle sokalım bakalım devletle böle kalleşçe oyun oynamak neymiş şefkati kadar şiddeti olduğunuda görsünler devletimizin

25
12
yanıtYanıtla
Musa58:

Kapattıkları yollar açılmasın, hastahaneler kapatılsın, elektrik vermeyelim , maaşları ödemeyelim, Belediye yardımlarını yapmayalım, bakın o zaman kapattıkları yolları kendileri acıyor mu açmıyor mu?

34
2
yanıtYanıtla
Yozgatli:

Hiç bir Kürt bu Mayınlar döşenen yoldan geçmedi demi hiç gören olmadı demi

34
2
yanıtYanıtla
OTURAN BOĞA:

DOĞU ANADOLU VE GÜNEYDOĞU ANADOLUDAKİ BAZI İLLER HARİTADAN SİLİNMELİ. TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN SABRI TAŞSIN ARTIK YAA. BU NE ŞEFKAT. .

27
8
yanıtYanıtla
agrili:

Biz bedel ödemeye hazırız yeterki devlet devletliyini yapsın benim askeri mi polisi mi şehit eden yaralı pici benim hastahanede tedavi ettireceksen Biz böyle bir bedel ödemek istemiyoruz onların anlayacağı dilden konusacaksak yarin bir daha askere gitmeye hazirim

25
10
yanıtYanıtla
belcikali:

bence o mayinlar hic temizlenmeli ve hatta daha cok mayin dosenmeli tum yollari kapatin sadece giris cikis noktalar da kontrol yapin kesinlikle mal giris cikis yapmasinhic mi tarih okunmadi bir kale ille savas ile degil etrafini kapat bekle o kendinden duserelbette o yedikleri yaban domuzlarda kalmaz ve acliktan geberirler

31
0
yanıtYanıtla
Tüm 71 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title