Haberler

Hâkim ve Savcılara Veda İftarı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Açılış konuşmasını yapan Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Ağcakale Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz Plaket verilmesi ve detaylar Hakim ve Savcılara Veda İftarı Adalet Bakanlığı 2016 Yılı kararnamesi ile Siirt'ten ayrılacak olan Hakim ve Savcılar için iftar programı düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Açılış konuşmasını yapan Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Ağcakale

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz

Plaket verilmesi ve detaylar Hakim ve Savcılara Veda İftarı

Adalet Bakanlığı 2016 Yılı kararnamesi ile Siirt'ten ayrılacak olan Hakim ve Savcılar için iftar programı düzenlendi.

Kentte bir otelde gerçekleşen iftar programına, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Ağcakale, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Selim Karakusu, İdari Mahkeme Başkanı Mubin Emirmahmutoğlu, Siirt Barosu Başkanı Mehmet Cemal Acar, çok sayıda hakim ve savcı katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Ağcakale, yaptığı konuşmada; "2014 yılı yaz kararnamesi ile atanmış olduğum Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı görevi 2016 yaz kararnamesi ile son buldu. Şu an itibari ile yeni bir Cumhuriyet Başsavcılığına atanmış bulunmaktayım. Bu veda programı dolayısıyla başta merkez adliyemizde görev yapmakta olan, tüm hakim ve savcılarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum. Aileleri için bu tahinlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum. 2 yıllık süre zarfında Siirt ilinde büyük sıkıntılarla karşılaştık. Bu sadece Siirt'e has bir durum değil, bütün bölgeyi kapsayacak aslında bütün Türkiye'yi kapsayacak bir sorundur. Biz emniyet güçlerimizin yeri geldiğinde bedeniyle siper aldığı durumları bir de adliye mensupları olarak hukuk çerçevesinde terörle mücadele konusunda kendilerini destekledik. Siirt'in ve çevrede bazı illerin terör sürecinde en az hasar görecek şekilde aldatılmasında elimizden gelen gayreti gösterdiğimizi düşünüyoruz ve bu konuda adliyede çalışan personelimizin de aynı cezaevlerimizde çalışan müdürlerimizin ve personellerimizin büyük katkıları olduğunu düşünüyoruz. Ben herkesi sevgiyle selamlıyorum, herkese hayırlı uğurlu olsun diyorum, görüşmek üzere, elveda." İfadelerini kullandi.

Vali Mustafa Tutulmaz ise şunları söyledi;

"Bugünün adli teşkilatımız açısından önemli olduğu kadar aynı zamanda ilimiz açısından da önemi var çünkü adliye teşkilatının üst yönetimi bu tayinle buradan ayrılmış olacaklar. Tabi kamu görevlileri olarak hepimiz burada öncelikle ilin huzurunu ve güvenliğini sağlamak daha sonra her kurumun kendi görevi olan ille ilgili olarak oranın ekonomik, sosyal gelişimini sağlamak üzere buradayız. Dolayısıyla bu geliş gayemiz hepimizin Siirt'e ve Siirtliye hizmettir. Kurumlar arasında işbirliği vardır, bu iş birliği uyumla devam etmesi halinde huzur sağlanır. Bugün itibari ile ilimizde belli bir şekilde huzurun sağlanmasında adli teşkilatının da önemli bir katkısı vardır. Tabi zaman zaman serzenişte bulunduğumuz bu böyle olmamalıydı dediğimiz hususlar olmadı değil. Ancak genel hatlarıyla ilin sağlanmasında güvenlik güçlerin sağlanmasında adli teşkilatının da önemli bir katkısı vardır. Bundan dolayı da adli teşkilatının katkı sağlayan değerli hakimlerimize, savcılarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Değerli arkadaşlar devlet memuriyeti tahin üzerine kurulmuş bir düzendir. Eğer yerli memur değilsek tahinleri böleceğiz. Bunlar ilk değil sonuncusu da olmayacak. Memuriyet hayatı boyunca devamlı ayrılıklar zaman zaman yüreklerimizi orada bırakmakla birlikte ayrılışlar devam da edecek. Yeni dostlukların kapısı açılacak. Eski dostluklar da pekişmiş olacak. Değerli hakim ve savcılarımız bugün itibari ile hayata adım atıyorlar. Yurdumuzun farklı yerlerinde hizmet edecekler. Kendilerine bundan sonraki hizmet ettikleri alanlarda başarılar diliyorum. Kendilerine ve ailelerine sağlık ve huzur diliyorum. Yeni gelecek olan hakim ve savcılarımızın da ilimize katkı sağlamalarını temenni ediyorum."

Yapılan konuşmaların ardından, hakim ve savcılara plaket verilerek program sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Adalet Bakanlığı Mustafa Tutulmaz Ahmet Şimşek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title