Haberler

Hak-İş İl Temsilcileri Toplantısı

Genel Başkan Arslan: "Türkiye'nin gerginliklerden uzak, 1 Mayıs'ın ruhuna uygun, çalışanların seslerinin yüksek sesle konuşulduğu, taleplerimizin, itirazlarımızın yüksek sesle duyurulduğu ama aynı zamanda bunu bir şölen havasına dönüştüreceğimiz 1 Mayıs uygulamalarının yenisini bu yıl Kayseri'de.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, " Türkiye'nin gerginliklerden uzak, 1 Mayıs'ın ruhuna uygun, çalışanların seslerinin yüksek sesle konuşulduğu, taleplerimizin, itirazlarımızın yüksek sesle duyurulduğu ama aynı zamanda bunu bir şölen havasına dönüştüreceğimiz 1 Mayıs uygulamalarının yenisini bu yıl Kayseri'de yapacağız" ifadesini kullandı.

Hak-İş Konfederasyonunun İl Temsilcileri Toplantısı Ankara'da yapıldı. Kayseri başta olmak üzere 81 ilde gerçekleştirilmesi planlanan 1 Mayıs hazırlıkları ve 1 Mayıs'ın daha etkin kutlanmasının konuşulduğu toplantıya, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, AK Parti Çorum Milletvekili ve Hak-İş Onursal Genel Başkanı Salim Uslu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Vekili Mehmet Selim Bağlı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Arslan, çalışma hayatındaki gelişmeler ve Hak-İş'in çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Türkiye'nin gündeminde siyasal olarak son 6 ay içinde yaşananlara değinen Arslan, Konfederasyonlarının Türkiye'nin siyasal gündemiyle ilgili her zaman durması gereken yerde olduğunu dile getirdi.

Saldırıya ve hakaretlere uğradıklarını ifade eden Arslan, "Tapelere düştük. Özel yaptığımız telefon konuşmaları ahlaksızca, hayasızca maalesef kamuoyuyla paylaşıldı. Özel toplantılarımız maalesef çeşitli yöntemler kullanılarak dinlendi, bunlar şantaj olarak bize karşı kullanıldı. Bunlara rağmen bizim ısrarla, inatla bir cephede tutma, bir cepheye karşı tetikçilik yapma konusunda baskılara ve tehditlere maruz kaldık. Bunların hepsine karşı Hak-İş, çizgisinden sapmadı" diye konuştu.

Arslan, Türkiye'nin ciddi bir darbe sürecini atlattığını, yerel seçimlerde Hak-İş'in ve Hak-İş'e bağlı sendikaların temsilcilerinin soğukkanlı ve sağduyulu duruşunu bundan sonra da sürdüreceğini söyledi.

-"Hak-İş bütün siyasal partilerle ilişkilerini belli bir düzeyde yürütüyor"

Hak-İş'in bütün siyasal partilerle ilişkilerini belli bir düzeyde yürüttüğünü dile getiren Arslan, geçen hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettiklerini söyledi.

Arslan, Kılıçdaroğlu'nun meclis gurubunda yaptıkları özel toplantıyı kamuoyuyla paylaştığını belirterek, şunları kaydetti:

"Orada yapılan özel toplantıyı kamuoyuyla paylaştığınız zaman bizim de toplantıya katılanlar olarak kamuoyuna bilgi vermemiz gerekiyor. Sayın Kılıçdaroğlu'na Hak-İş olarak şunları söyledik; Konfederasyonumuz, bütün siyasal partilerle olduğu gibi CHP ile de ilişkilerini son derece medeni, demokratik ülkelerde olduğu gibi sürdürmeye devam ediyor. Siz göreve geldiğinizde sizi ziyaret edip tebrik ettik. Yanlış algılamaları önlemek için genel merkezde ziyaret ettik. Kamuoyunda yanlış anlamaya meydan vermemek için sizi telefonla arayarak bilgilendirme yaptık. Bütün bu çabalarımıza rağmen siz inatla ve ısrarla Hak-İş'in söylediklerini değil, sizin Hak-İş'le ilgili beklentilerinizi öne çıkararak kamuoyunda bizi, üyelerimizi rencide edecek ifadelerde bulunuyorsunuz. Bundan dolayı rahatsızız."

Kılıçdaroğlu'na konuyla ilgili mektup yazdıklarını fakat cevap alamadıklarını ifade eden Arslan, CHP ile bir kavgalarının olamayacağını, kendilerinin bir sivil toplum örgütü olduğunu söyledi.

Arslan, Hak-İş'in faaliyetleriyle ilgili Kılıçdaroğlu'na bilgi verdiklerini belirterek, "Ama diyorsunuz ki Hak-İş Genel Başkanı ne kadar maaş alıyor? Bilmediğiniz için bunu soruyorsunuz, ben de diyorum ki; Hak-İş Genel Başkanı Hak-İş'ten maaş almıyor. Diyorsunuz ki, ilanlara işçilerin parasından ne kadar verdin? Hak-İş Konfederasyonu ilanlara para vermedi, bunları burada sizinle konuştuk dedim. Kılıçdaroğlu, 'Teşekkür ediyorum ama ben sizi sevdiğim için eleştiriyorum' dedi. Böyle sevgi olmaz olsun. Kılıçdaroğlu'nun bu tutumu anlaşılır gibi değil" diye konuştu.

Arslan, CHP'yi, MHP'yi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da ziyaret ettiklerini, bugün de BDP'yi ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret edeceklerini söyledi.

Çalışma hayatının gündemini, önemli konularını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve diğer siyasilerle de paylaştıklarını belirten Arslan, özellikle taşeronlaşma konusunda gelinen süreci Başbakan Erdoğan'a ifade ettiklerini, haziran ayından önce yasanın yürürlüğe sokulması konusunda talepte bulunduklarını kaydetti.

-"1 Mayıs uygulamalarının yenisini bu yıl Kayseri'de yapacağız"

Hak-İş üyelerinin Suriye'deki yaşananlara duyarsız kalmamasını, yaptıkları kampanyalara destek olmalarını isteyen Arslan, Mısırdaki darbecilerin idam kararlarına karşı verilen kampanyalara destek verenlere teşekkür etti.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarıyla ilgili Arslan, " Türkiye'nin gerginliklerden uzak 1 Mayıs'ın ruhuna uygun, çalışanların seslerinin yüksek sesle konuşulduğu, taleplerimizin, itirazlarımızın yüksek sesle duyurulduğu, ama aynı zamanda bunu bir şölen havasına dönüştüreceğimiz 1 Mayıs uygulamalarının yenisini bu yıl Kayseri'de yapacağız" dedi.

Arslan, 1 Mayıs'ta izin verilirse beş yüz kişiyle Taksim'de sembolik kutlama yapacaklarını, kitlesel olarak da Kayseri'de ve Türkiye genelinde kutlamalar gerçekleştireceklerini  söyledi.

1 Mayıs'ın ruhuna uygun alarak kutlanması gerektiğine dikkati çeken Arslan, "Görevimiz 1 Mayıs'ları gerginlik günü yaparak, kendi ideolojik beklentilerine malzeme yapmak isteyenlerin değirmenine su taşımak değil. Bizim görevimiz Türkiye'nin yeterince sorun stokları var, 1 Mayıs'ı Türkiye'nin zenginliğine dönüştürecek adımlar atmaktır. Türkiye'ye Gezi olaylarıyla dayatılmak istenen hesapları boşa çıkarmak gibi bir görevimiz de var. 1 Mayıs'ı birlik mücadele ve dayanışma günü olarak kutlayacağız"

-Uslu: "Yenikapı 1 Mayıs kutlamaları için en güvenli yer"

AK Parti Çorum Milletvekili ve Hak-İş Onursal Genel Başkanı Salim Uslu, iki gün sürecek çalıştayla ilgili bilgi verdi.

Son yıllarda, milli egemenlik kavramının önemini daha yakından hissettiklerini, egemenliğin demokrasi anlamına geldiğini söyleyen Uslu, "Egemenlik bizim açımızdan asla ıskalanmaması gereken sembolik anlamın ötesinde pratikte de uygulanması gereken bir kavramdır" dedi.

1 Mayıs'ın coşku içinde kutlanmasının önüne geçilmeye çalışıldığını ifade eden Uslu, Yenikapı'nın 1 Mayıs kutlamaları için en güvenli yer olduğunu, Taksim'de gayri insani yollarla miting yapıldığını söyledi.

Uslu, insana değer verdiklerini, dolayısıyla insani koşullarda miting yapılmasını istediklerini kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Arslan Türkiye 1 Mayıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title