Haberler

Haiyan tayfunu Samsun'un tramvayını durduramadı

Samsun Büyükşehir Belediyesinin tramvay ihalesini kazanan Çin firması, yapımı tamamlanan ilk tramvayı teslim etmek için yaklaşık 3 hafta önce önce gemiye yükledi ancak Uzakdoğu'yu etkisi altına a...

Samsun Büyükşehir Belediyesinin tramvay ihalesini kazanan Çin firması, yapımı tamamlanan ilk tramvayı teslim etmek için yaklaşık 3 hafta önce önce gemiye yükledi ancak Uzakdoğu'yu etkisi altına alan Haiyan tayfunu geminin ilerlemesini engelledi. Firma, gününde teslim etmek istediği 40 metrelik tramvayı, dünyanın en büyük kargo uçaklarından Antonov An-225 Mriya ile Samsun'a getirdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, mevcut tramvay hattında kullanılmak üzere tramvay alımı için 25 Eylül 2012'de ihale gerçekleştirdi. Alınması planlanan 5 tramvayın ihalesini kazanan Çinli CNR firması, 40 metre uzunluğundaki ilk tramvayı, 88,4 metre uzunluğu, 88 metre kanat açıklığı bulunan 6 motorlu kargo uçağı Antonov An-225 Mriya ile Samsun'a gönderdi.

Samsun Çarşamba Havalimanına sabah saatlerinde inen uçaktan 4 saatlik çalışmayla 2 parça olarak indirilen tramvay, vinçler yardımıyla tıra yüklenerek birleştirilmek üzere ilgili tesislere götürülecek.

- Deniz yoluyla gelecekti, tayfun engel oldu

SAMULAŞ Genel Müdürü Akın Üner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk tramvayın teslim tarihinin bugün olduğunu belirterek, "Firma şartnamesi gereği ilk tramvayın bugün teslim edilmesi gerekiyordu. 40 metre uzunluğundaki ilk tramvay yaklaşık 3 hafta önce gemiye yüklendi. Gemi ile bize ulaştırılacaktı ancak Uzakdoğu'yu vuran Haiyan tayfunu, gemilerin denizde yol almasını engelleyince firma yetkilileri şartnameye uymak için dünyanın en büyük kargo uçağını tutarak tramvayı bize gönderdi" dedi.

Tramvayın 2 parça halinde gönderildiğini ifade eden Üner, "Tramvayı birleştirdikten sonra 1 ay deneme sürüşü yapacağız. Ondan sonra halkın kullanımına sokacağız. Sanırım Türkiye'de havalimanında tramvay karşılayan ilk belediyeyiz" diye konuştu.

Uçağın aprona park etmesi

Uçağın kokpit bölümünün açılması

Tramvayın uçaktan indirilmesı için aprona ray döşenmesi

Tramvayın uçaktan indirilmesi

SAMULAŞ Genel Müdürü Akın Üner ile röp.

Uçak ve tramvaydan detay görüntüler

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Akın Üner Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title