Haberler

Hafta Sonu Ağızlar Aşureyle Tatlandı

Güncelleme:

MANİSA Belediyesi'nin Geleneksel Aşure günleri, hafta sonu Laleli, Alaybey ve Nurlupınar Pazaryeri'nde devam etti.

Belediye Başkan Vekili Azmi Açıkdil'in katıldığı aşure dağıtımına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Manisa Belediyesi Geleneksel Aşure günleri, hafta sonu pazaryerlerinde devam etti. Laleli, Alaybey ve Nurlupınar Pazaryeri'nde binlerce vatandaşa aşure ikramında bulunuldu. Geleneksel aşure dağıtımı ilk olarak Laleli Mahallesi'nde Cumartesi Pazarı'nda yapıldı. Buradaki aşure dağıtımına Belediye Başkan Vekili Azmi Açıkdil, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Kültür Müdürü Kemal Çamlıoğlu, MHP'nin eski MYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Mustafa Enöz, belediye meclis üyeleri Hüseyin Köroğlu ve Mazlum Yüzgider ile birlikte vatandaşlar katıldı.

Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu'nun dualarıyla başlayan aşure dağıtımına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Belediye Başkanvekili Azmi Açıkdil'in elinden aşurelerini alan Manisalılar, Manisa Belediyesi'ne geleneksel hale getirdiği aşure dağıtımı nedeniyle teşekkür ettiler. Aşure dağıtımının ikincisi ise Alaybey Pazaryerinde gerçekleştirildi. Burada da yüzlerce Manisalı dağıtılan aşurelerden alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Hafta sonunun son aşure dağıtımı Nurlupınar Pazaryeri'nde gerçekleştirildi. Belediye Başkan Vekili Azmi Açıkdil'in dualarıyla iki noktadan vatandaşlara aşure dağıtıldı. Nurlupınar'daki aşure dağıtımına, Belediye Başkan Yardımcısı Tamer Çipiloğlu, Kültür Müdürü Kemal Çamlıoğlu ve Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu da katıldı. Nurlupınar Pazaryeri'nde dağıtılan aşurelerden tadan Nurlupınar sakinleri Manisa Belediyesi'ne teşekkür etti.

Aşure Hafta İçi Devam Edecek

Manisa Belediyesi tarafından hafta boyunca kentin birçok noktasında devam edecek olan aşure dağıtımı 26 Kasım Pazartesi günü saat 13:00'da Karaköy Pazaryeri'nde ve 29 Kasım Perşembe günü saat 13:00'da Perşembe Pazarı'nda yapılacaktır. Geleneksel aşure etkinlikleri kapsamında yaklaşık 10 bin kişiye aşure dağıtımı yapılacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Pazaryeri Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title