Haberler

Hafızlık ve Güzel Kur'an Okuma Yarışması

Türkiye IV. Uluslararası Hafızlık ve Kur'an'ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildiFatih Camisi avlusundaki törende konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, jüri için Kur'an eğitimi ve tilaveti alanında İslam dünyasında öne çıkmış kişilerin davet edildiğini söyledi.

Türkiye IV. Uluslararası Hafızlık ve Kur'an'ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi

Fatih Camisi avlusundaki törende konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, jüri için Kur'an eğitimi ve tilaveti alanında İslam dünyasında öne çıkmış kişilerin davet edildiğini söyledi.

46 ülkeden hafızlık kategorisinde 45, Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma kategorisinde ise 37 olmak üzere toplam 82 kişinin katıldığı yarışmada dereceye girenler şöyle sıralandı:

"Hafızlık kategorisinde birinci, Bangladeş Halk Cumhuriyeti'nden Abdul Akher, ikinci Kazakistan Cumhuriyeti'nden Shokhan Ualiyev, üçüncü Somali Federal Cumhuriyeti'nden Omar Osman Ali. Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma kategorisinde ise birinci Endozeya Cumhuriyeti'nden Zainal Abidin, ikinci Filipinler Cumhuriyeti'nden Moner Mamasabulod Pandıta, üçüncü Bahreyn'den Mohamed Sameer Mohamed Magahed."

Birinciler ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikinciler Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, üçüncüler ise İstanbul Valisi Vasip Şahin'in elinden aldı.

Yarışmanın şeref konukları Suriye Reisü'l Kurrası Şeyh Karım Rajh ile Türkiye Reisü'l Kurrası Arslanlar'a Cumhurbaşkanı Erdoğan Kur'an'ı Kerim hediye etti. Arslanlar'ın törene katılamamasından dolayı ödülü Emin Saraçoğlu'na verildi.

Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyanet İşleri Başkanı Görmez, İstanbul Valisi Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İl Başkanı Selim Temurci ile davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Osman Şahin Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title