Haberler

Hacılar Belediye Başkanının Öldürülmesi Davası

Yargıtay'ın bozma kararının ardından, Kırıkkale'nin Hacılar beldesinin eski Belediye Başkanı Memduh Bodur'un öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine devam edildi

Yargıtay'ın bozma kararının ardından, Kırıkkale'nin Hacılar beldesinin eski Belediye Başkanı Memduh Bodur'un öldürülmesiyle ilgili davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki davaya, tutuklu sanıklar Cengiz Erdoğan, Mehmet Çengel, Erdal Erdoğan, Emre Yönder, taraf avukatları ile maktül Memduh Bodur'un yakınları katıldı. Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan sanıklardan Bülent Koyuncu ise duruşmaya telekonferansla katıldı.

Sanık Cegniz Erdoğan, savunmasında, Bülent Koyuncu'nun Memduh Bodur'u öldürmesi olayıyla kendisinin bir ilgisinin olmadığını savundu. Memduh Bağrıaçık'ın bir önceki seçimde Memduh Bodur'un rakibi olduğunu hatırlatan Erdoğan, bazı meclis üyelerinin "Beş meclis üyesi çıkardık fakat belediye başkanlığını alamadık. Şu belediye başkanı bir ölse de belediye başkanlığı bize kalsa" diye konuştuklarını duyduğunu anlattı.

Erdoğan, "Bana 'sen bu işi yapabilirsin, 200 bin lira para veririz' dediler. Şaka ile başlayan olayı ben ciddiye aldım. Mehmet Çengel ile Oğuz Gündoğdu'ya düşüncemi açtım. Oğuz önce bu işi kabul etti ama sonra vazgeçti, hatta beni de şikayet etti. Şikayet ettiğine memnun oldum çünkü mesele arzu etmediğim boyuta ulaşacaktı. Olay düşünce aşamasında kalmıştır. Oğuz'a silah ya da para vermedim" ifadelerini kullandı.

"Gözü kara birisi lazım"

Sanık Emre Yönder de savunmasında, olayla bir ilgisinin olmadığını, Erdal Erdoğan ile Nihat Alakuş'un kendisine gelerek gözü kara bisirisini aradıklarını söylediklerini iddia etti.

Erdal Erdoğan ile Nihat Alakuş'a Abdurrahman Arslan'ı tavsiye ettiğini ancak sonradan Memduh Bodur'un öldürüleceğini öğrendiğinde bu işlerin yanlış olduğunu anlattığını belirten Yönder, bir şekilde işin içine girdiğini söyledi.

Yönder, "Abdurrahman, belinde silah belediye başkanını öldürmeye gitmiş, ancak bu işi yapamamış. Ankara'ya kaçmış. Ben, Cengiz Erdoğan ve Mehmet Çengel, Abdurrahman'ın OSTİM'de çalıştığı yere gittik. Aramızda bir kavga yaşandı. Silahı sakladığını söyledi. Aldığı paranın bir miktarını da geri verdi" diye konuştu.

Sanık Mehmet Çengel savunmasında, suçlamaları kabul etmeyerek, Nihat Alakuş'un Abdurrahman Arslan'a silahla atış yaptırdığını duyduğunu belirtti.

Çengel, "Hacılar ahalisi Memdup Bodur'un öldürülmesinde, Bülent Koyuncu'yu Memduh Bodur'a rakip partiden olan meclis üyelerinin olduğunu bilir. Ancak herkesin belediyede bir çalışanı olduğu için kimse bunu dile getiremez" dedi.

"Kimse azmettirmedi"

Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan sanık Bülent Koyuncu da telekonferans yöntemiyle verdiği ifadesinde, bediye başkanı Memduh Bodur ile bir toplantıda tartıştıklarını, Bodur'un kendisine iftira attığını ileri sürdü.

Olayın etkisinde kalarak Bodur'u vurmak için karar aldığını ve bunun için de bir silah temin ettiğini belirten Koyuncu, belediyede uzun süre toplantı olmadığını, aldığı karar doğrultusunda da Bodur'u öldürdüğünü söyledi.

Cinayeti kendi başına işlediğini, kimsenin azmettirmediğini savunan Koyuncu, diğer sanıklarla da arasında bir bağlantı bulunmadığını söyledi.

Mahkeme, verilen aranın ardından kararı açıkladı.

Sanıkların tutukluluk haline karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

Hacılar Belediye Başkanının öldürülmesi davasında sanık Bülent Koyuncu "tasarlayarak öldürmek" suçundan, 24 yıl hapse mahkum edilmiş, diğer 4 sanık ise Koyuncu'yu azmettirdikleri gerekçesiyle 16 yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırılmıştı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Erdal Erdoğan Memduh Bodur Kırıkkale Hacılar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title