Haberler

Haci, Taburcu Edildi

Güncelleme:

Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde karaciğer nakil edilen hasta Talip El-Haci, taburcu edildi.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ilki 2014 Eylül ayında, ikincisi ise 16 Mart 2015'te gerçekleştirilen karaciğer nakli yapılan hasta önceki gün taburcu edildi.

Harran Üniversitesi, 2012 yılında karaciğer nakil merkezi kurulmasına müracaat etmiş, uzmanlar tarafından yapılan denetimler sonucunda 02.04.2014 tarihinde Organ Nakli Merkezi ruhsatı almıştı.
Talip El-Haci (43) isimli hasta yapılan tetkiklerde hepatit B'ye bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi konmuş ve nakil önerilmişti.

Hastanın Hatice El-Haci (27) isimli kız kardeşi, karaciğerinin bir kısmını vermeyi kabul etmiş, alıcı ve verici üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi'nde iki ameliyathane kullanılarak, eş zamanlı, uzun süren başarılı bir ameliyatla karaciğer nakli gerçekleşmişti.

Vericinin ameliyattan yedi gün sonra taburcu edildiği operasyonda alıcı olan Talip el-Haci dün taburcu oldu.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, rektör yardımcısı Prof. Dr Ercan Yeni, Baştabip Prof. Dr. İbrahim Can Kürkçüoğlu, Doç. Dr Abdullah Özgönül, Doç. Dr Ahmet Uyanıkoğlu ve nakil yapılan hastanın katıldıkları toplantıda Rektör Taşaltın yaptığı açıklamada; "Sözlerime teşekkür ederek başlıyorum. Hastanemize ve böyle imkânsızlıklar içinde böyle bir önemli vakaya imza attıkları için teşekkür ediyorum. Hiçbir mazeret başarının yerini tutmaz, bu arkadaşlar mazeretlerini anlatsa saatler sürer, başarı hepimizin, başarısızlıkta hepimizindir. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Harran Üniversitesi Eylül Yerel Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Harbi:

Rektör diyor ki imkansızlıklar içinde ameliyat yapıldı. Peki sen o koltukta imkansızlıkları anlatmak için mi oturtuyorsun yoksa imkan yaratmak için mi. Bence bu rektör harran üniversitesine ve şanlıurfa''ya hiç yakışmıyor. Üniversitenin ilerlemesi ve gelişmesi için en büyük engel bu rektördür.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title