Haberler

Cumhurbaşkanı Gül'den Hacı Bektaş Veli Mesajı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Gül, Hacı Bektaş Veli'yi anma törenleri ve kültür, sanat etkinlikleri dolayısıyla mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Hacı Bektaş Veli'yi anma törenleri ve benzer faaliyetlerin, Anadolu'da büyük düşünürlerimizin önderliğinde yeşeren bu şuurun ve bir arada yaşama kararlılığımızın gelecek nesillere aktarılmasında önemli rol oynadığına inanıyorum" dedi.

Gül, Hacı Bektaş Veli'yi anma törenleri ve kültür, sanat etkinlikleri dolayısıyla yayımladığı mesajında, Yunus Emre, Mevlana ve Hacı Bektaş gibi mütefekkir ve gönül adamlarının Anadolu'nun manevi ikliminde yetiştiğini, kimliğin, birlik ve beraberliğin temellerini oluşturan değerlerin şekillenmesinde önemli rol oynadığını belirtti.

Anadolu'da asırlardır hakim olan barış, hoşgörü ve kardeşlik kültürünün güçlü temeller üzerine kurulmasında bu düşünürlerin çok değerli katkıları olduğunu ifade eden Gül, "Örnek hayatı, sevgiyi, saygıyı, iyiliği, adaleti, kardeşliği, dürüstlüğü, affediciliği ve çalışkanlığı öğütleyen düşünceleriyle geniş kitleleri etkileyen Hacı Bektaş Veli, Anadolu'da birlik ve beraberliğin sağlanması için de büyük gayret göstermiştir" ifadelerini kullandı.

"Kimsenin ötekileştirilmediği bir Türkiye"

Farklılıkları zenginlik kaynağı olarak gören ve bu anlayışla insanları sevgiyle kucaklayan Hacı Bektaş Veli'nin yüzyılları aşarak bugün de geçerliliğini koruyan felsefesi ve fikirlerinin, gelecekte de insanlığa yol göstermeye devam edeceğini vurgulayan Gül, şunları kaydetti:

"Hacı Bektaş Veli'yi anma törenleri ve benzer faaliyetlerin, Anadolu'da büyük düşünürlerimizin önderliğinde yeşeren bu şuurun ve bir arada yaşama kararlılığımızın gelecek nesillere aktarılmasında önemli rol oynadığına inanıyorum.

Kimsenin ötekileştirilmediği ve ayrımcılığa uğramadığı bir Türkiye, hiçbir zaman taviz vermeyeceğimiz bir hedeftir. Bu memleket bütün farklılıklarıyla, renkleri ve çeşitlilikleriyle hepimizindir."

Cumhurbaşkanı Gül, bu topraklar üzerinde bin yıldır, kardeşçe, el ele, yürek yüreğe, gönül gönüle yaşayan ve bütün güçlüklere birlikte karşı koyan Türk milletinin, parlak yarınları hep beraber kucaklayacağından şüphe duymadığını belirtti.

Hacı Bektaş Veli'yi saygı ve rahmetle andığını ifade eden Gül, anma törenleri ve faaliyetlerin düzenlenmesinde emeği olanları tebrik etti, tüm vatandaşlara selam ve sevgilerini sundu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Gül Hacı Bektaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title