Haberler

Hacca Uygulamalı Eğitimle Hazırlandılar

Güncelleme:

Hacı adayları kutsal topraklara gitmeye başlarken Nüans Tur "Uygulamalı Hac Semineri ve Sertifika Programı" düzenleyerek hacılarını hacca hazırladı

Türkiye'den bu yıl hacca gidecek hacı adayları, hazırlıklarını tamamlıyor. İlk kafile ile hac yolculuğunun başladığı bugünlerde hacca gidecek hacı adayları, bir yandan kendi hazırlıklarını yaparken, turizm şirketleri de hacıların daha rahat ibadet yapabilmeleri ve sorun yaşamaması için eğitimler düzenliyor.

Bu çerçevede, hac ve umre seyahatlerinde sektörün önemli isimlerinden Nüans Tur, tam günlük "Uygulamalı Hac Semineri ve Sertifika Programı" düzenledi. Hac yolculuğunun başlangıcından bitimine kadar uygulamalı olarak anlatıldığı seminerde, hacı adaylarının daha bilinçli ibadet etmesi amaçlanıyor.

Haccın ömürde bir defa yapılan bir ibadet olduğuna değinen Nüans Tur Hac ve Umre Müdürü Ömer Karataş, hacı adaylarını bilinçlendirerek ibadetleri daha bilinçli yapmalarına destek vermek istediklerini söyledi.

Eğitimle hacca daha bilinçli gidecekler

Hac ve Umre Danışmanı Faruk Zünbül hacı adaylarına mebrur (makbul) bir hac için dikkat etmeleri gereken noktalara değinerek, hacca hazırlık süreçlerini anlattı.

Eğitimin hacca gidecek herkesin eğitimden geçmesi gerektiği anlayışıyla hazırladıklarını anlatan Hac ve Umre Danışmanı Dr. Selman Kuzu ise, hacı adaylarına Mekke ve Medine'nin tarihinin yanında hac fıkhı ile ilgili bilgiler verdi. Hac ibadetinden anlaşılması gereken noktalara değinen Kuzu hac ruhunun kutsal topraklardan dönüşte hayatımıza etkili olması gerektiğine vurgu yaptı.

Dr.Selman Kuzu Medine'de Efendimiz'i (SAV) selamlama adabıyla ilgili aktardığı hatıralar hacı adaylarına duygulu anlar yaşattı.

Haccın manevi atmosferini anlatan Nüans Tur Başrehberi Osman Korkmaz konuşmasında, hacı adaylarını adeta haccın ikliminde yaşattı. Haccın meşakkatinden ziyade lezzetine dikkat çeken Korkmaz Mina'dan, Müzdelife'ye, Arafat'ta ki vakfeden, ziyaret tavafına kadar hac vazifesinin detaylarını uygulamalı olarak anlattı.

İhram giyilmesi, tavaf ibadeti gibi uygulamalı eğitimin verildiği "Uygulamalı Hac Semineri ve Sertifika Programı"nda Mekke ve Medine'deki önemli mekânlar ile dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili bilgiler verildi. Hacı adaylarına hac seminerini tamamladıklarına dair sertifikaların törenle teslim edilmesinin ardından, Nüans Tur'un hacılar için hazırladığı hac paketleri hediye edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mekke Hac Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title