Haberler

Habur Sınır Kapısında Araç Kuyrukları

Habur Sınır Kapısı'nda araç yoğunluğu- Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarında günde yaklaşık 5 bin 500 aracın Irak'a giriş çıkış yaptığı Habur Sınır Kapısı'ndaki yoğunluk sürücülerin tepkisine neden oldu- İpekyolu Gümrük Ticaret ve Bölge Müdürü Bayraktar: "Şoförler Irak tarafından geldikleri gibi hemen dönmek istiyorlar.

Habur Sınır Kapısı'nda araç yoğunluğu- Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarında günde yaklaşık 5 bin 500 aracın Irak'a giriş çıkış yaptığı Habur Sınır Kapısı'ndaki yoğunluk sürücülerin tepkisine neden oldu- İpekyolu Gümrük Ticaret ve Bölge Müdürü Bayraktar: "Şoförler Irak tarafından geldikleri gibi hemen dönmek istiyorlar. Bu da araç yoğunluğuna neden oluyor"ŞIRNAK (AA) - Silopi ilçesi yakınlarında günde yaklaşık 5 bin 500 aracın Irak'a giriş çıkış yaptığı Habur Sınır Kapısı'ndaki yoğunluk sürücülerin tepkisine neden oldu.Sınır kapısındaki araç yoğunluğu nedeniyle bazen günlerce beklediklerini belirten sürücüler, yetkililerin çözüm bulmasını istiyor.Araç kuyruğunda bekleyen şoförlerden Mustafa Kesici, yaptığı açıklamada, 2 gündür sınır kapısında olduğunu, ancak bazı şoförlerin 4 ya da 5 gün boyunca kuyruklarda kaldığını söyledi.Irak'a yük taşıdığını anlatan Kesici, "Ancak kuyruklar yüzünden sınır kapısına bir türlü varamıyoruz. Burada beklememize rağmen bazı araçlar bizleri sollayıp önümüze geçiyorlar. Bize büyük haksızlıklar yapılıyor. Bir de burada hırsızlık sorunu var. Hırsızlar arabamıza girip istediklerini alıyor. Yetkililerin buna bir çözüm bulmalarını bekliyoruz" dedi.Şoförlerden Yılmaz Kıvan ise yoğunluk nedeniyle çok sıkıntı çektiklerini, hem uzun kuyruk hem de hırsızlık korkusu nedeniyle araçlarının yanından ayrılamadıklarını belirtti.- "Şoförler Irak tarafından geldikleri gibi hemen dönmek istiyorlar"İpekyolu Gümrük Ticaret ve Bölge Müdürü Tuncay Bayraktar, sınır kapısında araç giriş ve çıkışların her gün artığını dile getirdi.Günde yaklaşık 5 bin 500 aracın giriş çıkış yaptığını ifade eden Bayraktar, şöyle dedi: "Bütün peronlar vatandaşlara hizmet ediyor. Eskiden Irak tarafında şoförler 10 gün bekliyordu. Şimdi ise bunu 4 güne indirdik. Şoförler Irak tarafından geldikleri gibi hemen dönmek istiyorlar. Bu da araç yoğunluğuna neden oluyor. Ancak sınır kapısının seviyesini en üst dereceye çıkartmak için çalışmalarımız devam ediyor." -Habur Sınır Kapısı'nda araç yoğunluğu

Kaynak: AA / Güncel

Habur Sınır Kapısı Silopi Şırnak Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title