Haberler

Habur'da Tır Şoförlerinden "Bekleme" Tepkisi

Şırnak’ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur TIR Parkı’nda fazla bekletildiklerini ve Habur Sınır Kapısı’nda gümrük işlemlerinin ağır işlediğini iddia eden şoförler, duruma tepki gösterdi.

Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur TIR Parkı'nda fazla bekletildiklerini ve Habur Sınır Kapısı'nda gümrük işlemlerinin ağır işlediğini iddia eden şoförler, duruma tepki gösterdi.

Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak'a transit yük taşıyan TIR sürücüleri, Şırnak İl Özel İdaresi'ne ait TIR parkında gereksiz bir şekilde beklediklerini iddia etti. Şoförler, TIR parkında bekleyen araç sayısının fazla olduğunu, Habur Sınır Kapısı'nın sahasının ise boş olduğunu ve buna rağmen gereksiz bir şekilde TIR parkında bekletildiklerini ileri sürdü. TIR parkında bekleyen şoförlerden Ferhat Ergin, parka dün girdiklerini ve hala çıkış yapamadığını söyledi. Ergin, "Valilik sıra düzeni yapmış ancak giden araçlar yok. Yollar bomboş, bizleri gereksiz bir şekilde TIR parkında bekletiyorlar. Bu beklemelerden dolayı çok mağdur bir durumda kalıyoruz. Araçlarımızın senetleri, vergileri var, araçlarımız beklediği zaman zarara giriyoruz. Yetkililerden bu konuda yardımcı olmalarını bekliyoruz" dedi.

TIR sürücüsü Mehmet Doğan ise, parkta bulunan işletmelerden dolayı kendilerinin gereksiz bir şekilde TIR parkında beklediklerini ifade etti. Doğan, "TIR parkı araçlarla doludur, Habur Sınır Kapısı'nda ise hiç araç yok. Buna rağmen bizi burada bekletiyorlar. Evet sıra yapmışlar ama tankerler gitmiyor, ihracat araçları gitmiyor ve hali ile yollar bomboş kalıyor. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Zeki Kalkan isimli şoför de, sabahtan beri beklediklerini söyleyerek, "Yollar boş, Silopi arabaları da yolda yok. Şuan 30 TL mesai parası vermek için sırada bekletiliyoruz. 4 yıldır geliyorum, mesai vermeden geçmedim" diye konuştu.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Habur Mülki İdare Amiri Suat Demirci, Habur Sınır Kapısı'nda yapılan uygulama ile sınırda araç yoğunluklarına son verdiklerini söyledi. Demirci, "Sabah 07.00 ile 12.00 arası ihracat araçları 12.00 ile 13.00 arası yemek, 13.00 ile 14.00 tanker araçları, 14.00 gece 02.00'a kadar transit araçları ve 02.00.ile 07.00 saatleri arasında ise tanker araçlarına sıra verilmektedir. Söz konusu bahsi geçen araçlara ise öğle 14.00 ile gece saat 02.00'a kadar süre verilmektedir. Sayın valimizin yaptığı bu uygulama ile artık Habur Sınır Kapısı'nda araç kuyrukları oluşmamaktadır" dedi. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Habur Sınır Kapısı Silopi Şırnak Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title