Haberler

Yalçın Akdoğan, Tarihi Yerleri Gezdi

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Vali Mustafa Taşkesen, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile Ak Parti il başkanlığını ziyaretin ardından sivil toplum örgütü temsilcileriyle yemekte bir araya geldi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Vali Mustafa Taşkesen, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile Ak Parti il başkanlığını ziyaretin ardından sivil toplum örgütü temsilcileriyle yemekte bir araya geldi.

Akdoğan, daha sonra Sakıp Sabancı Kent Müzesi ve Dilek Sabancı Sanat Galerisini gezdi. Müzede kentin günlük yaşamına ait temaları inceleyen Akdoğan, un öğüterek tokmakla buğday dövdü. Müze bahçesinde kendisine ikram edilen mırra kahvesi ile üzüm şırasını içen Akdoğan, daha sonra Deyrulzafaran Manastırı'na geçti. Burada Manastır Başrahibi Cebrail Akkurt'tan manastır hakkında bilgi alan Akdoğan, manastırdaki kiliseleri gezdi.

Manastırdan sonra Kasımiye Medresesi'ni gezen Akdoğan, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'dan medrese hakkında bilgi aldı. Burada kısa bir açıklama yapan Akdoğan, sadece bölgenin değil, ülkenin de incisi olan Mardin'de bulunduklarını, Mardin'in sayısız medeniyetlere ev sahipliği yaptığını belirtti.

Mardin'in dünya insanlığının ortak mirası olan bir şehir olduğunu, taşında toprağında caddelerinde sokaklarında halen kadim kültürlerin bıraktığı nadide izler taşıyan bir bir şehir olduğunu anlatan Akdoğan, Mardin insanının da aslında Mardin gibidir. O da kadim medeniyetlerin binlerce yıllık süzülerek oluşan saf ve duru ahlakın insanıdır. Mardin üzerinde yaşayan farklı dil, etnik köken, kültürden insanların huzur ve kardeşlik içerisinde yaşadığı barış ve kardeşlik şehridir. Türk'ü, Kürt'ü, Arabı, Müslümanı, Hıristiyanı, Süryani ve Yezidisiyle halklar arasında hoşgörüyü egemen kılan Mardin dünyada eşine ve benzerine az rastlanacak bir huzur beldesidir. Türkiye'nin bütün renkleri sevgi ve saygı içerisinde Mardin'de bir arada yaşarlar. TÜSİAD'ın bu toplantıyı Mardin'de yaptıkları için tebrik ediyorum. Ben de doğrusu defalarca Mardin'e geldim. ve her seferinde hayran olarak Mardin'den ayrıldım. Tabi bu bahsettiğim medeniyet değerlerimizden devr aldığımız güzellikleri her türlü erozyondan kurtulmak Mardin'in o kadim kültürünü yaşatmak bizim görevimizdir dedi.

Akdoğan, daha sonra Şanlıurfa'ya hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Taşkesen Yalçın Akdoğan Ahmet Türk Mardin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title