Haberler

VAN SEÇİM SONUÇLARI 2024 | Van Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu? Seçimi kim, hangi parti kazandı?

Güncelleme:

2024 Yerel Seçimlerine kısa bir süre kala Van Büyükşehir Belediye Başkanı'nın kim olacağı merak konusu. Seçim sonuçları 31 Mart'ta belli olacak. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen oy kullanma saatleri ise il ve güneşin doğuş-batış saatlerine göre değişiklik gösteriyor. Seçimlere 34 siyasi parti katılıyor. Seçim sonuçları, sandıklar kapandıktan hemen sonra aktarılacak.

31 Mart Yerel Seçimlerine az bir zaman kala vatandaşlar hangi adayın seçimi kazanacağını merak ediyor. Pazar günü gerçekleşecek olan seçim sonrası araştırmalar başlayacak. 2024 Yerel Seçimlerinde Van Büyükşehir Belediye Başkanı kim olduğu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Merakla beklenen seçim sonuçlarını Haberler.com olarak en hızlı şekilde paylaşacağız. Van seçim sonuçları 2024! Van Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu?

VAN'DA SEÇİMİ KİM KAZANDI?

Yerel seçim sonuçları 31 Mart Pazar akşamı belli olacaktır.

OY VERME İŞLEMİ SAAT KAÇTA BAŞLIYOR, KAÇTA BİTİYOR?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için oy kullanma saatleri şu şekildedir:

Güneşin doğuş ve batış saatlerine göre belirlenen değerlendirmelere göre, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde oy verme işlemi 07.00 ile 16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. Diğer illerde ise oy verme işlemi 08.00 ile 17.00 saatleri arasında yapılacaktır.

2024 VAN YEREL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Seçim sonuçları, 31 Mart akşamı sandıklar kapandıktan hemen sonra aktarılacaktır. Haberler.com olarak, seçim gününde en doğru ve en hızlı haberi sizlerle paylaşacağız.

Seçim sonuçlarını seçim sayfamızdan takip edebilirsiniz.

SEÇİME KAÇ SİYASİ PARTİ KATILACAK?

Seçimlere 34 siyasi parti katılacak. Partilerin oy pusulasındaki sıralaması şöyle:

AK Parti 1, İYİ Parti 2, Sol Parti 3, Büyük Birlik Partisi 4, Memleket Partisi 5, Anavatan Partisi 6, Demokratik Sol Parti 7, Yeniden Refah Partisi 8, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 9, Türkiye Komünist Partisi 10, Anadolu Birliği Partisi 11, Zafer Partisi 12, Halkın Kurtuluş Partisi 13, Türkiye Komünist Hareketi 14, Bağımsız Türkiye Partisi 15, Gelecek Partisi 16, Yeni Türkiye Partisi 17, CHP 18, Emek Partisi 19, HÜDA PAR 20, Hak ve Özgürlükler Partisi 21, Ocak Partisi 22, Adalet Birlik Partisi 23, Demokrat Parti 24, Güç Birliği Partisi 25, Millet Partisi 26, Milli Yol Partisi 27, Adalet Partisi 28, Aydınlık Demokrasi Partisi 29, MHP 30, Türkiye İşçi Partisi 31, Demokrasi ve Atılım Partisi 32, Saadet Partisi 33, Vatan Partisi 34.

31 MART YEREL SEÇİM SONUÇLARINI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Yüksek Seçim Kurulu Van Gündem Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title