Haberler

Somali Cumhurbaşkanı: Oğlum Türkiye'den kaçmadı işi vardı, ona geri dönüp teslim olmasını söyledim

Güncelleme:

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, İstanbul'da motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olan oğlunun "Türkiye'den kaçmadığını" savunarak oğluna Türkiye'ye geri dönüp mahkemeye teslim olmasını söylediğini belirtti. Doktor olan 40 yaşındaki oğlunun kazadan sonra birkaç gün İstanbul'da kaldığını belirten Mahmud, "Tutuklama emri yoktu. Bu bir kazaydı. Kaçmadı ve zaten bu amaçla bir avukat tuttu. Bir işi vardı ve ülke dışına çıktı" diye konuştu.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, İstanbul'da ölümlü bir kazaya karışan oğlunun " Türkiye'den kaçmadığını" savunarak, oğluna Türkiye'ye geri dönüp mahkemeye teslim olmasını söylediğini belirtti. Cumhurbaşkanı Mahmud, "Hâlâ ülkeyle bağlantısı var ve geri dönüp mahkemeye teslim olması için kendisiyle konuşuyorum" dedi.

"OĞLUM KAÇMADI, BİR İŞİ VARDI VE ÜLKE DIŞINA ÇIKTI"

Haber ajansı AP'ye konuşan Somali Cumhurbaşkanı, doktor olan 40 yaşındaki oğlunun kazadan sonra birkaç gün İstanbul'da kaldığını belirterek "Tutuklama emri yoktu. Bu bir kazaydı. Kaçmadı ve zaten bu amaçla bir avukat tuttu. Bir işi vardı ve ülke dışına çıktı" diye konuştu.

GÖÇER'İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Göçer'in ölümü sonrası Mahmud hakkında yurt dışı yasağı çıkarıldı ancak Mahmud Türkiye'den ayrılmıştı. Oğlunun yetişkin biri olduğunu söyleyen Somali lideri, "Karar ona ait ama ben bu tavsiyeyi veriyorum" ifadelerini kullandı. Göçer'in ailesine başsağlığı dileyen Somali Cumhurbaşkanı, "Kayıplarının acısını onlarla paylaşıyoruz" diye konuştu.

ADALET BAKANINDAN AÇIKLAMA

Bu arada Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı kazayla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Bakan Tunç, "Sanığın Türkiye'ye gelmesi ve yargılanması söz konusu olacak. Biz hiçbir vatandaşımızın bir yabancı karşısında hak hukukunun ihlalini kabul etmeyiz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Motosikletli kurye Yunus Emre Göçer, İstanbul'da Somali Cumhurbaşkanının oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un kullandığı aracın çarpmasından altı gün sonra, 6 Aralık'ta hastanede hayatını kaybetmişti.

Yunus Emre Yunus Emre İstanbul Türkiye Somali Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

abdi öztürk:

bu kazada motorcunun bir anda durarak sağ tarafa kırdığını ve hatalı olduğunu düşünen sadece ben miyim,

20
86
yanıtYanıtla
can erdemir:

Motorcu sağ şeritten emliyet şeritine giriyor hızı yasal sınırlar içerisinde. Otomobil emniyet şeritinde , hız sınırı yasal sınırın üstünde, takip mesafesini korumuyor , hatta yola bile bakmıyor doğal olarak frene bile basmıyor. Üstelik otomobilin sol şeriti boş olmasına rağmen kuryenin üstüne sürüyor. Otomobil % 100 kusurlu.

yanıt100
yanıt4
Anonim:

Tüm Suçun Araba da olduğu belli, çarpıp yoluna bakıyor yanlışlıkla olsa durup yardım ederdi

yanıt9
yanıt0
Vatandaşın Sesi:

Evet, motorcu aniden bir sağa manevra yapmış ama arabanın önüne kırmış gibi bir durum yok. Arkadan gelen araç zaten çoktan yoldan çıkmış durumda ve belli ki dikkati de yolda değil.

yanıt3
yanıt0
İrem Aslan:

herhalde işi uzun sürecek bir yüzyıl kadar bizde kaçtı sandık.

69
3
yanıtYanıtla
GÖKHAN UZUNALİ :

Yok daha neler. O kadar da olmaz be. Bence 40 sene içinde muhakkak teşrif eder.

yanıt27
yanıt2
TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

Tamam Babacım :)

43
4
yanıtYanıtla
Hayri :

Sonuçta bu işin idami yok ilk önce ölenin ailesine gereken yardım yapılır şikayet geri çekilir sonra kasıt olmadan ölüme sebebiyet verme maddesinden konu kapanır aynende böyle olacak zaten

35
0
yanıtYanıtla
Alper Cesmeci:

görüntüler ortada adam resmen yön degistirip vurup kaciyor nasil yargilicaksin ? Katil damgasi yermi sizce ?

18
0
yanıtYanıtla
Vatandaşın Sesi:

Çarpan araç yavaş yavaş yolun dışına çıkıyor. Büyük ihtimalle telefonla oynadığı için bu şekilde bir kazaya neden oldu.

yanıt4
yanıt1
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title