Haberler

Selahaddin Can kimdir? İYİ Parti Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Selahaddin Can kimdir?

Güncelleme:

İYİ Parti'nin aday tanıtım toplantıları ile yeni 31 Mart 2024 yerel seçim adaylarını açıklamaya devam ediyor. Peki, Selahaddin Can kimdir? İYİ Parti Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Selahaddin Can kimdir?

İyi Parti'nin birçok şehirdeki belediye başkan adayları belli oldu. Peki, Selahaddin Can kimdir? İYİ Parti Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Selahaddin Can kimdir?

İYİ PARTİ KAHRAMANMARAŞ DULKADİROĞLU ADAYI KİM?

İYİ Parti Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Selahaddin Can oldu.

SELAHADDİN CAN KİMDİR?

1974 Kahramanmaraş Kayabaşı Mahallesinde doğdum. 1984 Kayabaşı İlkokulu, 1987 Kahramanmaraş Orta Okulu. 1990 Kahramanmaraş Lisesi. 1996 İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun oldum.

10/12/1996 ile 04/04/1998 Yıllar arası Mardin Sağlık Müdürlüğü Savur ilçe Sağlık Ocağı ve Merkez 4 No lu Sağlık Ocağında çalıştım. 13/04/1998 ile 15/06/2008 tarihleri arasında Kahramanmaraş Sağlık Müdürlüğü ne bağlı Çukur hisar, Aslan bey, Doğu kent, Çağlayan, Döngele, Nuri Şirikçi Sağlık Ocaklarında görev yaptım İstifa, ederek özel sektörde Özel Şifa Anadolu Tıp Merkezi, Özel Deva kent hastanesi ve 2015 Haziran sonrası Özel Sular Vatan Hastanesinde göreve başladım. 2023 deprem sebebi ile yıkılan vatan hastanesi sonrası, Özel Akademi Sular Hastanesinde çalışmaya devam ediyorum.

2003- 2004 arası Askerlik görevimi yaptım. 2018 yılında Atatürk Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel ilişkiler,

2020 Bankacılık ve Sigortacılık,

2022 Emlak yönetimi bölümlerinden mezun oldum.

2022-2023 Kahramanmaraş İlahiyat Fakültesi örgün ve İstanbul Üniversitesi Auzef Tarih fakültesinde eğitime devam ediyorum.

1999 yılından beri Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren kamu- özel birçok kurumda işyeri hekimliği de yapmaktayım. Ayrıca Kahramanmaraş ta Özel My Can Akademi ilk yardım merkezi isimli işyerimde bulunmaktadır.

Evliyim, 3 kız ve 1 erkek çocuğum var.

Orta seviye İngilizce biliyorum. Başlangıç seviye Arapça konuşuyorum. Orta seviye Osmanlıca biliyorum ve ileri seviye Latince biliyorum.

2021 yılında İYİ partiye üye oldum. 2022 yılından itibaren İl sağlık işleri Komisyonu başkanıyım. İYİ Parti Genel Merkez sağlık komisyonu üyesi olarak sağlık politikaları çalıştay grubunda çalıştım ve halen devam etmekteyim. 6 Şubat depreminden sonra İYİ Parti deprem çadırında ve Kızılay ekibi ile gönüllü hekim olarak hizmet verdim. Deprem sonrası Özel Akademi Sular hastanesi acil hekimi olarak çalışıyorum.

İYİ PARTİ HAKKINDA

İYİ Parti, 25 Ekim 2017 tarihinde Meral Akşener liderliğinde kurulan ve Türkiye'de faaliyet gösteren siyasi partidir. Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması "İYİ Parti" şeklindedir. Simgesi güneş ve parti isminin Kayı boyu bayrağından esinlenilerek yazılmasıdır. TBMM'de 38 milletvekili ile grubu bulunmaktadır. Genel başkanı Meral Akşener'dir.

Parti, Milliyetçi Hareket Partisinden (MHP) ayrılan tanınmış isimler tarafından kurulmuştur. Partinin kurucusu ve genel başkanı Meral Akşener ile ilk genel başkan yardımcısı Koray Rize, parti kurulmadan önce MHP'nin yönetiminde görev almıştır. MHP'nin 2017 anayasa referandumunda 'Evet' oyu çağrısı ve partinin genel başkanı Devlet Bahçeli'nin yerine başka bir genel başkan getirmek için düzenlenen bir kurultayın ardından tanınmış MHP üyeleri arasında yeni parti fikri ortaya çıktı. Siyasi yorumculara göre parti genel olarak etnik milliyetçiliğe karşı ılımlı sivil milliyetçiliği desteklemektedir. Parti kendisini siyasi yelpazenin merkezinde olarak tanımlar ve Avrupa Birliği ile Türkiye'nin yakın ilişkilere sahip olduğu olumlu bir gündemi savunur, Türkiye'nin Batı Bloku'nun bir parçası olmaya devam etmesi gerektiğini vurgular. Üçüncü taraf kaynaklar, partiyi siyasi yelpazenin merkez sağında veya sağ kanadında olarak tanımlamıştır.

Parti, özellikle parlamenter sistem ve yargının ve diğer kurumların bütünlüğünü koruması konusuna büyük önem vermektedir. Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümetine muhalif olan sağcı seçmenler için "alternatif bir kapı" olarak yorumlanmıştır.

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İYİ Parti Gündem Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title