Haberler

Şef Recep İncecik'ten Yeni Tarifler: Kakao Çekirdekli Sıcak Şerbet ve Ayva Dolması

Güncelleme:

Şef Recep İncecik, ATV ekranlarında yayınlanan Mutfak Bahane programına konuk oldu. Programın sunucusu Derya Taşbaşı'nın yönetiminde, Osmanlı Mutfağına dair bilgiler veren İncecik, Kakao Çekirdekli Sıcak Şerbeti ile Ayva Dolmasının tarifini ve yapılışını paylaştı.

ATV ekranlarında yayınlanan ve Derya Taşbaşı'nın sunduğu Mutfak Bahane programına konuk olan Osmanlı Mutfağı Uzmanı ve Gastronom Şef Recep İncecik ilk defa Ayva Dolması ile Kakao Çekirdekli Sıcak Şerbetinin tarifini verirken yapılışı da yine televizyon ekranlarında yayınlanmış oldu.

AYVANIN FAYDALARI NELERDİR?

Ayva, soğuk havalarda hastalık riskinin artmasıyla birlikte bağışıklık sistemini güçlendirmek için önemli bir meyvedir. Beslenme ve Diyet uzmanları, ayvanın içerdiği A, B, C vitaminleri ve potasyumun kanserden bağırsak rahatsızlıklarına, eklem ağrılarından öksürüklere kadar birçok hastalığa karşı koruyucu ve iyileştirici etkileri olduğunu belirtmektedirler. Ayva, düşük kalorili olmasının yanı sıra yüzde 80'i su olan bir meyvedir ve polifenolik antioksidan bileşikler bakımından zengindir. Bu bileşikler, diyet lifi, vitamin ve mineraller açısından sağlık için önemli bir kaynaktır.

Şef Recep İncecik'ten Yeni Tarifler: Kakao Çekirdekli Sıcak Şerbet ve Ayva Dolması

ŞEF RECEP İNCECİK KİMDİR?

Şef Recep İncecik, Adana'nın Kozan ilçesinde 1970 yılında doğmuştur. İlk ve orta eğitimini tamamladıktan sonra Gaziantep Üniversitesi İnşaat Bölümü'ne başlamış ve daha sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, TV ve Sinema Bölümü'nden mezun olmuştur.

İncecik, Gazeteci, yemek kültürü araştırmacısı ve Gastronom olarak uzun yıllar çalışmıştır. İmtiyaz sahibi olduğu İttifak Gazetesi'ni günlük olarak yayınlamakta ve aynı zamanda internet haber sitesi olan ittifakgazetesi.com'u yönetmektedir.

Şef Recep İncecik'ten Yeni Tarifler: Kakao Çekirdekli Sıcak Şerbet ve Ayva Dolması

Ayrıca, geleneksel Türk mutfağı üzerine çalışmalar yapan İncecik, Adana'nın zengin kebap kültürünü ve Türk mutfağını geliştirmek için çaba göstermektedir. Sultanahmet'te bulunan restoranı Sultan Köşesi'nde Osmanlı mutfağından örnekler sunmakta ve tarihi Türk yemeklerini günümüz damak zevkine uygun şekilde yeniden üretmektedir.

Şef Recep İncecik, yayıncılık ve mutfak kültürü alanındaki çalışmalarıyla tanınmaktadır. Ayrıca, yurt içinde ve dışında düzenlenen festivallere, atölye çalışmalarına ve yarışmalara katılarak mutfak kültürünün yayılmasına katkı sağlamaktadır. Evli ve üç çocuk babası olan İncecik, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Yazarlar Birliği, Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği ve Telif Hakları Derneği gibi kuruluşlarda aktif üyelikleri bulunmaktadır.

Haberler.com / Betül Cirit - Yemek Tarifi

Recep İncecik Derya Taşbaşı Osmanlı Atv TV Yemek Tarifi Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title