Haberler

Resul Emrah Şahan kimdir? CHP İstanbul Şişli Belediye Başkan Adayı Resul Emrah Şahan kaç yaşında, nereli?

Güncelleme:

CHP İstanbul Şişli Belediye Başkan Adayı Resul Emrah Şahan kaç yaşında, nereli? CHP'nin İstanbul Şişli Belediye Başkan Adayı olan Resul Emrah Şahan hakkında merak edilenler. Şahan'ın kaç yaşında olduğu ve nereli olduğu gibi bilgileri içeren haber.

Siyasi arenada heyecan her geçen gün daha da artıyor. 31 Mart yerel seçimi için nefesler tutuldu. Bu süreçte en merak edilen konulardan biri de partilerin il ve ilçeler için belirlediği adaylar. Vatandaşlar, seçime giderken kendileri için en doğru kararı vermek üzere adayları araştırmaya devam ediyor. CHP İstanbul Şişli Belediye Başkan adayı ise Resul Emrah Şahan oldu. Resul Emrah Şahan kimdir? Resul Emrah Şahan nereli, kaç yaşında? İşte ayrıntılar…

RESUL EMRAH ŞAHAN KİMDİR?

1982 yılında Ankara'da doğan Resul Emrah Şahan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden mezun oldu. 2005 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Metropolitan Planlama ve Tasarım Merkezi'nde şehir plancısı olarak göreve başladı. Ulaşım, altyapı, kentsel politikalar, kentlerin teknolojiyle entegrasyonu konularında özel sektöre ve kamu kuruluşlarına uzun yıllar danışmanlık yapan Şahan, 2014-2019 yılları arasında Beylikdüzü Belediyesi'nde Teknik Koordinasyon ve Projeler Birimi Koordinatörü olarak katılımcı kent planlama ve araştırma-geliştirme çalışmaları alanlarında projeler geliştirdi.

2013 yılında katıldığı Cumhuriyet Halk Partisi'nde, Ekrem İmamoğlu'nun adaylık sürecinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2019 Seçimleri Politika ve Projeler Bildirgesi'nin hazırlanmasında teknik çalışmaların ana koordinasyonunu yönetti. 2019-2023 yılları arasında İstanbul Planlama Ajansı Başkanlığı, Bimtaş Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Şişli Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Şahan, bu dönemlerde İstanbul 2050 Vizyon Planı ve Şişli Afet Yönetim Planı'nın hazırlanmasında etkin görev aldı. Şişli'de 2024 Türkiye Yerel Seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi'nden Belediye Başkan Adayı oldu.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Resul Emrah Şahan İstanbul Şişli Gündem Yaşam Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title