Haberler

Nijerya'da Kayıt Dışı Silah Fabrikasına El Konuldu

Güncelleme:

Nijerya'nın güneyinde kayıt dışı faaliyet gösteren, silah ve insansız hava aracı üreten bir fabrikaya operasyon düzenlendi. Operasyonda çatışma yaşandı ve silahlı kişiler etkisiz hale getirildi. Fabrikada çeşitli silahlar, insansız hava araçları ve patlayıcı malzemeler ele geçirildi.

Nijerya'nın güneyinde kayıt dışı faaliyet gösteren, silah ve insansız hava aracı üreten fabrikaya el konulduğu bildirildi.

Ordu sözcüsü Tümgeneral Onyema Nwachukwu, basına yaptığı açıklamada, Delta eyaletinde silah ve insansız hava aracı üreten bir fabrikaya operasyon düzenlendiğini belirtti.

Kayıt dışı faaliyet gösteren fabrikaya düzenlenen operasyonda çatışma yaşandığını, silahlı kişilerin etkisiz hale getirildiğini ve fabrikaya el konulduğunu kaydeden Nwachukwu, "Ele geçirilen eşyalar arasında çeşitli silahlar, yapım aşamasında olan insansız hava araçları ve patlayıcı malzemeler bulunuyor." dedi.

Nijerya'da 6-9 Mart'ta çoğunluğu öğrenci 500'den fazla sivil, terör örgütleri ya da silahlı gruplarca kaçırılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

İnsansız Hava Aracı Operasyon Nijerya Güvenlik Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title