Haberler

Naci Görür üstüne basa basa uyardı: Gemlik muhakkak taşınmalı, kurtulma şansı yok

Güncelleme:

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir televizyon programında Tunceli ve Elazığ'daki deprem tehlikesine dikkat çekip Bursa'nın Gemlik ilçesi için de hayati bir uyarıda bulundu. Görür, "Gemlik muhakkak taşınmalı. Kurtulma şansı yok" dedi.

Son günlerde peş peşe gerçekleşen depremler başta İstanbullular olmak üzere bölgede yaşayan vatandaşları korkuttu. Bu depremler akıllara olası büyük İstanbul depremini getirdi. Konuk olduğu Candaş Tolga Işık'ın programında olası İstanbul depremiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Naci Görür, Bursa'nın Gemlik ilçesi için de dikkat çeken bir uyarıda bulundu.

"GEMLİK MUHAKKAK TAŞINMALIDIR"

"Gemlik muhakkak taşınmalıdır" diyen Görür, "Gemlik, Geyve, İznik Kuzey Anadolu fayının Güney fayı üzerinde tam oturuyor ve oturduğu yer de deniz kumuyla dolu. Kurtulma şansı yok" ifadelerine yer verdi.

TUNCELİ RİSK ALTINDA

Tunceli ile ilgili de risk uyarısında bulunan Görür, "Büyük bir ihtimalle o bölgede dumanlı fayı var. Dumanlı fayı Gümüşhane'nin hemen yakınından gelir, Kuzey Anadolu fayına birleşir. O fay Erzincan'ın biraz batısında Kuzey Anadolu fayıyla birleşir. Erzincan ile Bingöl arasında Yedisu fayı vardır. Deprem olan faya görece olarak yakın. O Yedisu fayı en son depremi 1784'te üretmiştir ve deprem tekerrür periyodu da dolmuştur. 7'nin üzerinde bir deprem. Onun için ben birkaç gün önce Tunceli'ye dikkat edin, Tunceli'yi depreme hazırlayın, Pülümür'ü depreme hazırlayın. Bunlar gerçekten tehdit altında" dedi.

"İSTANBUL'DA RİSK YOK DİYEN UZMANLAR..."

Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul bölgesinde fay hattı olmadığını iddia eden uzmanlara tepki göstererek "Bir kere onu diyenler bilim adamı değil. Titre taşımak sizi bilim adamı olduğunuz göstermez. Bilim adamı araştırma yapan, araştırma sonucu veriler toplayan, o verileri laboratuvarda analiz eden, yorumlayan ve uluslararası kamuoyunun bilgisine sunan ve yayınlayan insandır bilim adamı. Hiç yayın yapmayan adam bilim adamı değildir" şeklinde konuştu.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Gündem

Naci Görür Tunceli Elazığ Deprem Bursa Deprem Bursa Gündem Güncel Haberler

500

Yorumlar (23)

TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

Ne depremleri bilebiliyorsunuz ne hava durumlarını anca televizyonlara çıkıp kendi isim reklamlarınızı yapıyorsunuz, bir zamanlar rahmetli deprem dedemizde vardı o da hiç bilemeden gitti.

89
245
yanıtYanıtla
Onur kıcalı:

BU ADAM HATAY MARAŞ DEPREMİ İÇİN ÖNCEDEN KONUŞMA YAPTI AC IZLE LUTFEN...

yanıt0
yanıt0
Aylin Karasu:

Cok yaniliyorsunuz… sanirim siz izlememissiniz.. Rahmetli Ahmet Mete Isikara Atv de Ali Kirca nin haber programina konuk olmus ve Turkiye haritasi uzerinde cetvelle isaret ederek olasi deprem bolgeleri Duzce ve Bolu civari demisti ve ardindan Kasim 99 Duzce depremi yasandi. O yillarda internet hayatimizda bu denli yer isgal etmedigi icin sanirim bilim insanlarinin topluma ulasmasi cok zor oluyordu…

yanıt15
yanıt3
Nilay Durmaz:

Bunlar istisnasız her yer için bir felaket senaryosu söylüyor. Olunca da ben demiştim diyecekler. Zaten bu şekilde tahmin edememe ihtimalleri yok.

115
111
yanıtYanıtla
hakan gardas :

Düzeltmemiz gereken deprem tahminleri değil, düzelmemiz gereken mimarlıktır, çünkü öldüren deprem değil, öldüren zayıf binalardır.

204
6
yanıtYanıtla
Rapor Doğrulama:

kaos kaos kaos, covid gibi yakamıza yapıştı.

70
53
yanıtYanıtla
Yavuz DEMİR:

Büyük deprem Sivas-Tokat ve Erzincan da yani Kuzey Anadolu fay hattında olacak. 8 ve üstü. 20.12.2023 Yavuz DEMİR

23
69
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Naci hoca nereyi işaret etti ise orasını deprem fena vurdu ..

55
16
yanıtYanıtla
metheone :

En kolayı deprem bilimci olmak. Attıkların tutmazsa kimse hesap sormuyor.

40
26
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

;Fay hatlarının yeri belli orayarı sayıp buralarda deprem olacak dediğin zaman birinden birinde zaten oluyor bu seni uzman mı yapıyor

26
26
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title