Haberler

Bakan Tekin'e TBMM'deki "tarikat" çıkışı soruldu: Politik değil hukuki bir konu

Güncelleme:

TBMM'deki bütçe görüşmelerinde yaptığı "Sizin tarikat cemaat dediğiniz, bizim STK dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Onlarla da protokol yapmaya devam edeceğiz" açıklamasıyla tartışma yaratan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e konuyla ilgili soru yöneltildi. Muhabirin uzattığı mikrofona "Politik değil hukuki bir konu" yanıtını veren Bakan Tekin, soru soran gazeteciye çiçek verdi.

Meclis'teki bütçe görüşmeleri sırasında tarikatlarla ilgili sözleri tartışma yaratan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir muhabirin konuyla ilgili yönelttiği soruya "Politik değil hukuki bir konu" yanıtını verdi. Bakan Tekin soruyu yönelten gazeteciye daha sonra ise çiçek verdi.

YUSUF TEKİN'İN MECLİS'TEKİ TARİKAT SÖZLERİ TARTIŞMA YARATTI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada tarikatlarla yapılan protokolleri savundu. "Sizin 'tarikat, cemaat' dediğiniz, bizim 'STK' dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır" diyen Tekin, "Ben bu protokollerle bize destek olanlara da teşekkür ediyorum. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin'e TBMM'deki 'tarikat' çıkışı soruldu: Politik değil hukuki bir konu

"KONU POLİTİK DEĞİL HUKUKİ BİR KONU"

Sözleriyle tartışma yaratan Bakan Tekin, Halk TV muhabiri Ayşegül Altın'ın tarikatlarla ilgili sorusuna "Bir basın toplantısıyla açıklarız. Konu politik değil hukuki bir konu" yanıtını verdi. Bakan Tekin daha sonra ise kendisine soruyu yönelten gazeteciye çiçek verdi.

Bakan Tekin'e TBMM'deki 'tarikat' çıkışı soruldu: Politik değil hukuki bir konu

BAKAN TEKİN NE DEMİŞTİ?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM Genel Kurul'da yaptığı konuşmada 2023 yılı itibarıyla geçerli 2 bin 709 tane protokolün bulunduğunu belirterek şunları söylemişti; "Bu protokollerden bin 167 tanesi resmi kurumlarla, 550 tanesi STK'larla, 986 tanesi ise TEMA'dan Kızılay'a bir sürü STK'yla. Bunların içerisinde sizin 'tarikat, cemaat' dediğiniz, bizim 'STK' dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Ben bu protokollerle bize destek olanlara da teşekkür ediyorum. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Hukuk

Yusuf Tekin Cemaat Hukuk Eğitim Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

Güray Dilli :

Cumhuriyete karşı suç işleniyor . Tarikatlar,cemaatler ,vakıflar vb ile protokol yapmak nedir ? Eğitimi nereye götürüyorsunuz ? Çocuklarımıza böylesi bir eğitimi nasıl reva görürsünüz. Sayın Bakan , yanlış yoldasınız..

126
33
yanıtYanıtla
Pole star:

Yanlış yolda olan sizsiniz...

yanıt16
yanıt39
ahyed yıldız:

Bence de Atatürkçü bütün dernek ve vakıflarla ve laik Kemalist tüm tarikatlerle hiçbir protokol yapılmasın. Ama çalışkan ve özverili islami stk’larla her türlü protokol ülkenin menfaatinedir

yanıt15
yanıt64
Alkurt:

Tarikatlar dis güdümlüdür ve Vatanimiz icin Cumhuriyetimiz icin cok tehlikellidir acil kapatilmalidir

6
5
yanıtYanıtla
Hayri :

Sonra o anda başım ağrıyodu ne dediğimi bilmiyorum Allah beni affetsin falan bölümü gelmesin

7
3
yanıtYanıtla
Alkurt:

Erdemmmmmmmm, yaktin beni..Sizde mi Z

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title