Haberler

Korona aşıları kalp hastalıklarını tetikliyor mu? Kalp hastalıkları arttı mı?

Güncelleme:

Koronavirüs aşılarının kalp hastalıklarını tetikleyip tetiklemediği, bu konuda bir artış olup olmadığı soruları gündemde. Bilim insanları bu konuda araştırmalarını sürdürüyor. Halk sağlığı ve bireysel sağlık üzerindeki etkileri konusunda net bir sonuca ulaşılmış değil. Bu nedenle, aşı olmayı düşünenlerin doktorlarıyla görüşmeleri ve sağlık durumlarına göre bir karar vermeleri öneriliyor.

Kalp hastalıklarının neden kaynaklandığı merak ediliyor. Koronavirüs sonrası yapılan aşıların insanlar üzerinde bazı hastalıklara neden olduğu iddia edildi. Kalp hastalıkları, genellikle bir dizi faktörün bir araya gelmesi sonucunda gelişebilen karmaşık durumlardır. Peki, Korona aşıları kalp hastalıklarını tetikliyor mu? Kalp hastalıkları arttı mı?

KORONA AŞILARI KALP HASTALIKLARINI TETİKLİYOR MU?

Kalp hastalıkları üzerindeki etkilerine gelince, COVID-19 salgını sürecindeki birçok faktör, insanların sağlık durumunu etkileyebilir. Örneğin, stres, azalmış fiziksel aktivite, kötü beslenme alışkanlıkları ve pandemi nedeniyle tıbbi bakıma erişimdeki zorluklar gibi faktörler kalp hastalığı riskini artırabilir. Bununla birlikte, aşılar, virüsün neden olduğu ciddi sağlık sorunlarından korunmada önemli bir rol oynar. Kalp hastalığı riskini azaltmada aşıların önemli bir katkısı olduğu düşünülmektedir.

Korona aşıları kalp hastalıklarını tetikliyor mu? Kalp hastalıkları arttı mı?

AŞI SONRASI GÖRÜLEN HASTALIK ORANI NEDİR?

CDC kayıtlarına göre aşı sonrası myokardit görülme sıklığı;

12-29 yaş arası erkeklerde milyonda 40

12-29 yaş arası kadınlarda milyonda 4

30 yaş üstü erkeklerde milyonda 2

30 yaş üstü kadınlarda milyonda 1

En fazla vaka 12-24 yaş arası erkeklerde ve 2.doz sonrası görülmektedir.

Korona aşıları kalp hastalıklarını tetikliyor mu? Kalp hastalıkları arttı mı?

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Koronavirüs Aşısı Koronavirüs Aşı Gündem Sağlık Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı? 1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title