Haberler

Konya'da İlk Kez Oruç Tutan Çocuklara Büyükşehir Sürprizi

Güncelleme:

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, çocuklarda Ramazan bilinci oluşturmak amacıyla bir gelenek haline getirdikleri ilk oruç hediyesini bu yıl da 7-8 yaşındaki çocuklar için uygulayacaklarını, çocukları çeşitli hediyelerle sevindireceklerini açıkladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, ilk orucunu tutan 7 ve 8 yaşındaki çocukları bu yıl da çeşitli hediyelerle sevindirecek.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, çocuklarda Ramazan bilinci oluşturmak ve Ramazan ayının maneviyatını yaşatmak amacıyla ilk kez oruç tutan çocukları sevindirmeye bu yıl da devam ettiklerini belirtti.

Ramazan'ın aynı zamanda sabır ve dayanışma ayı olduğunu belirten Başkan Altay, "Kıymetli yavrularımız da ilk oruçlarıyla sabrın ve kardeşliğin ne kadar önemli olduğunu daha iyi kavrayacaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl da ilk defa oruç tutan çocuklarımızı hediyelerle sevindirerek teşvik ediyoruz. Bu kapsamda onlar için çeşitli sürpriz hediyeler hazırladık. İlk oruç hediyesi için 7-8 yaş grubundaki çocuklarımızın başvurularını internet üzerinden 25 Mart tarihine kadar alacağız. İftar ve sahur sofralarının bereketi olan tüm çocuklarımızın gözlerinden öpüyor, hayırla ve sağlıkla bayrama ulaşmayı Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan geleneğini yaşatmak amacıyla 7 ve 8 yaşındaki çocukları kapsayan ilk oruç hediyesi için başvurular "https://ilkoruc.konya.bel.tr" adresinden yapılıyor.

Haberler.com / Senem Zafer - Belediye

Uğur İbrahim Altay Altay Konya Belediye Haberler

500

Yorumlar (10)

Alkurt:

Cok sükür müslümanim ama henüz bu yastaki cocuklara oruc degil önce bilim LAZIM, bilim ögrendikten iyice yetistikten sonra oruc tutsunlar, orucu nicin tutugunu daha iyi anlar...BU yasta oruc tutmalari bilimi iyi ögrenmelerine engel, cocuklar gelecegimizdir iyi beslenmeleri LAZIM,..tabii anlayabilene

127
44
yanıtYanıtla
Onder Yildiz:

Zubukzade filmi aklıma geldi

yanıt6
yanıt2
Vedat Arman:

Ne alaka ya bilim ile orucu aynı kefede tutmak.. Çocuk yaşta oruca alışamayan büyüdüğünde tutamıyor. Ağaç yaşken eğilir. Bide çok şükür müslümanım diyor.

yanıt10
yanıt4
Kutadgu Bilig:

Bilimle açlık doğru orantılıdır. araştırabilirsiniz. tok karna öğrenmek mi aç karna öğrenmek mi açlıktan kırılsınlar demiyorum ancak pek çok icat uzun süreli açlık sonucu ortaya çıkmıştır.

yanıt0
yanıt0
Hacı Şembeki:

Çok güzel bir uygulama...Ramazan hediyeleşme. ayı...süper...Hele hele çocuklara dönük olması, ayrı bir güzel davranış olmuş.

46
125
yanıtYanıtla
JY:

YAZIK COCUKLARA

67
31
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Cocuklarda Ramazan bilinci olusturmak belediyenin gorevi miymiş

44
20
yanıtYanıtla
zebil animation:

çocuklara oruç tutmayı öreteceğinize siz israf dolu harcamalarızı bitirin millet geceden et kuyruğunda bekliyor .çocuklara karışmayın her aile çocuğunu nasıl yetiştireceğini bilir

39
15
yanıtYanıtla
Mustafa Samet Cetin:

Maşallah, kullara kul olacak yeni kullar yetişiyor.

20
13
yanıtYanıtla
Hakan :

Herhangi bir ibadetin mükafatı Allah'a aittir. Bu türden davranışlara girmek suretiyle sempati, dolayısıyla oy, dolayısıyla menfaat kazanma yoluna gitmeniz zilletinizi kat kat artırır. Birtakım insanların zillete düşmeleri bir yana; aileler çocuklarını bu tür şarlatanlıklara aracı olmaktan korumalılar.

8
6
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title