Haberler

KAR YAĞACAK MI 2024? İstanbul'a kar yağışı ne zaman başlıyor? Meteoroloji'den kar uyarısı!

Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da bu hafta sıcaklıkların düşeceği ve kar yağışının yurda giriş yapacağı konusunda uyarılarda bulundu. Haftanın ilk gününden itibaren 5 günlük hava durumu tahminleri yayınlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporuna göre mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yarın 10 derece birden düşecek. İstanbul'da kar yağışı ne zaman başlayacak? Kar yağacak mı 2024?

İstanbul'da kar yağışı heyecanla beklenirken, kar yağacak mı ve İstanbul'a ne zaman kar yağacağı merak ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelecek son tahminler nedir ve kar ne zaman yağacak sorusuna yanı aranıyor. Yurt genelinde ve özellikle İstanbul'da bugünün hava durumu nasıl olacağı vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. İstanbul'da kar yağışı ne zaman başlayacak? Kar yağacak mı 2024? Detaylar haberimizdedir...

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Türkiye, yarından itibaren Balkanlar üzerinden gelecek soğuk havanın etkisi altına girecek. Hava sıcaklığı 10 derece birden düşecek, yağışlar çarşamba günü kar yağışına dönüşecek.

KAR YAĞACAK MI 2024? İstanbul'a kar yağışı ne zaman başlıyor? Meteoroloji'den kar uyarısı!

KAR YAĞACAK MI?

İstanbul, Ankara ve İzmir'de haftanın ilk üç günü yağışlı geçecek. Ankara'da pazartesi ve yarın kuvvetli yağış etkili olacak. Çarşamba günü karla karışık yağmur beklenirken hava sıcaklığı 5 dereceye düşecek. İstanbul'da yarın Anadolu yakasında kuvvetli yağış görülecek. Çarşamba günü İstanbul'un yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur bekleniyor. Hava sıcaklığı 5 dereceye düşecek. İzmir'de 3 gün yağmur etkili olacak, sıcaklık 9 dereceye kadar inecek.

AKOM'dan yapılan yazılı açıklamada da, lodosun getirdiği ılık havanın pazartesiye kadar sürmesinin tahmin edildiği, hafta başı akşam saatlerinden itibaren ise İstanbul'un Sibirya bölgesinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına gireceği kaydedildi.

Sıcaklıkların 5 ila 8 derece düşüp kar değerlerine ineceğine dikkat çekilen açıklamada, yarın kentin yüksek kesimlerinde, 10 Ocak Çarşamba ise kent genelinde kar yağışının beklendiği vurgulandı. Açıklamada, İBB'nin kışa hazırlık çalışmalarının tamamlandığı, kış şartlarıyla mücadele çalışmalarında 12 bine yakın personelin ve 3 binden fazla iş makinesinin görev yapacağı vurgulandı.

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul kar Hava Durumu Gündem Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title