Haberler

İYİ Parti Çankırı adayı kim? 2024 İYİ Parti Çankırı Belediye Başkan adayı Mehmet Ali Karamemiş kimdir?

İYİ Parti'nin aday tanıtım toplantıları ile yeni 31 Mart 2024 yerel seçim adaylarını açıklamaya devam ediyor. Peki, İYİ Parti Çankırı adayı kim? İYİ Parti Çankırı Belediye Başkan adayı kimdir?

İyi Parti'nin birçok şehirdeki belediye başkan adayları belli oldu. Peki, İYİ Parti Çankırı adayı kim? İYİ Parti Çankırı Belediye Başkan adayı kimdir?

İYİ PARTİ ÇANKIRI ADAYI KİM?

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde yarışacak 'belediye başkan adayları' listesine İYİ Parti, iş insanı Mehmet Ali Karamemiş ile dahil oldu.

MEHMET ALİ KARAMEMİŞ KİMDİR?

Mehmet Ali KARAMEMİŞ 1958 Çankırı Orta İlçesi Kalfat Beldesi doğumludur. Evli ve dört çocuk babası olan KARAMEMİŞ, İlköğretim tahsilini Kalfat Beldesinde tamamladıktan sonra ardından Endüstri Meslek Lisesi'ni Çankırı,daha sonrada Ankara'da okumuştur. Her zaman hayal gücü çok yüksek olan KARAMEMİŞ bunu işe çevirme arzusu taşımaktadır ve 1978-1983 tarihleri arasında askerliğini tamamladıktan sonra kendi işini kurmak ve girişimci olmak istemiştir. 1987 yılına kadar Ankara'da değişik sektörlerde ticaretle hayatını idame etmiştir.

1987 yılında Avustralya'ya göç ederek, 1992 yılına kadar fabrika işçisi, ve mesai sonrası kendi mesleğiyle uğraştı. 1992 yılında "Classy Cabinet" şirketini kurarak, mobilya sektöründe, yurtdışında ilk kez ticaret hayatına başladı. 1997 yılında,aynı mobilya yan sanayi sektöründe faaliyet göstermek üzere, ikinci şirketi olan "Nu-Door" ile ticari faaliyetlerine devam etti. Zamanla bir takım tecrübeler kazandıktan sonra 2002 yılında, "Mavi lend" şirketi ile inşaat sektöründe ticari faaliyet göstermeye karar verdi.Dolayısıyla 2004 yılında ise "Nu-Form" ve "Karaboard" şirketlerinde yine mobilya sektöründe faaliyet gösteren firmalarımız arasında yer aldı. 2005 yılında Türkiye' de Düzce Organize Sanayi Bölgesinde, Nu-Door şirketinin Türkiye fabrikası, mobilya sektöründe faaliyete geçirdi. Nu-door halen hazırda Düzce üretim tesislerinde son hızıyla devam etmekte olup ayrıca Ankara satış ofisi ve lojistik, depolama, İstanbul satış pazarlama ofisi ve lojistik depo olarak, Türkiye genelinde bölge temsilcilikleri ile faaliyet göstermektedir.

2005 yılında Avustralya'da ( Ethnic Business Awards ) en başarılı etnik kökenli iş adamı ödülüne layık görülmüştür. 2007 yılında, tüm şirketlerini "The Kara Group of Companies" olarak bir grup altında birleştirerek, ticari faaliyetlerine devam etmektedir.

Kara Group (Victorya eyaleti) Melbourn kentinde kuzey Somerton Bölgesinde bir sanayii sitesi çalışma projesi başlattı (Karamemiş Business Park) adı altında 35 Dönüm parselden oluşan bu endüstriyel sanayi sitesinin arsa büyüklükleri genelde 1.500m2 ila 10.000m2 arasında değişiyor olup Avustralya'da ilk Türk ismini taşıyan sanayi sitesi ünvanını taşımaktadır.

Mehmet Ali KARAMEMİŞ 2006-2010 yıları süresince Victorya Üniversitesinde İşletme bölümü eğtimini tamamlayıp 1 Aralık 2010 tarihinde Victorya Üniversitesi mezuniyet töreni ile İşletme bölümünden mezun oldu.

2004 kurucu üyesi olduğu, Melbourne Türk Ticaret odasına başkan seçildi. 2006 yılında Asya Pasifik bölgesinde daha etkili olabilmek için, şahsi önerileriyle Avustralya'da kendini gerçekten kanıtlamış başarılı Türk İş adamlarını bir çatı altında toplayıp ATBI (Avustralya Türk Sanayici ve İş Adamaları) derneğinin kurucusu ve başkanlığını 6 sene yürüttü ve halen başkan yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

Halkla ilişkiler deneyimi ve Sosyal sorumluluğunu gereği olan çeşitli projelerde yer alarak Avustralya Türk toplumunun özeliklede gençlerin motivasyonu ve toplumunun siyasi alanda temsilinin güçlenmesi, geliştirilmesi, dolayısıyla son derece hassas olan lobi faaliyetlerini içeren tüm çalışmalarda yer almakta. Her yıl Düzenlenen Gelibolu Gençlik Tenis turnuvası, Avustralya ve dünya tenis federasyonu çatısı altında değişik ülkelerden sporcuların katılımı ile devam eden Gelibolu gençlik Tenis turnuvası şahsi gayretleri ve ATBI üyelerinin desteği ile 2008 yılında ilkini başlatığı turnuva her yıl Avustralyanın Melbourne Kentinde düzenli olarak devam etmekdedir ,ve çocuk kanserini önlemesi için, her yıl yapılan yürüyüşün, ana sponsorluğunu da ATBI olarak üstlenmekte. Avustralya'nın Ankara büyük elçiliği ile hemen hemen her yıl, Avustralya ve Türkiye arasındaki kültürel tanıtım ve çalışmaları amaçlayan çeşitli aktivitelere yaptığı sponsorlukla destek vermektedir.

Mehmet Ali KARAMEMİŞ'in vizyonları arasında çok önemli gördüğü Milli Kültürü ve geleceğine yön veren değerlerin varlığını sürdürmek, dolayısıyla daha ileri seviyelere taşımak, muhafaza etmek, başka ülke ve diğer kültürlerle diyaloğu gelişmesine katkı sağlamasını bir misyon edindiği için çok önemsiyor ve bunu görev kabul etmekle gurur duyuyor.

Avustralya'nın Sydney ve Melbourne kentlerinde Türkiyeden gelen ögrenciler ve Avustralya'da bulunan Türk asılı ögrencilere Gençlik, Egitim ve Kariyer seminerleri düzenliyor. İnsanlığın geleceğine yön veren üniversite eğtiminin önemini vurgulamak için hemen hemen her yıl üniversiteye yüksek puanla giren ögrencileri teşvik ediyor ve puan sıralamasına göre ödüllendiriyor.

18-19 Kasım 2006 İstanbul'da tertiplenen Dünya Türk İşadamları Kurultayına acılış konuşmacı olarak davet edildim, ve Avustralyalı Türk İşadamlarını temsilen İstanbul Lütfi Kırdar kongre merkezinde,konuşma yaptım. 2007 Istanbul,Asya Pasifik bölge toplantısına katıldım,aynı zamanda Avustralya nın İstanbul Baş Konsolosu Sn Geoffrey Rea, Sn Leıth Doody Avustralya nın Avrupa,Ortadoğu,ve Afrika bölge direktörü nün de katılımları ile gerçekleşen panelde Türk İşadamlarına Avustralya ekonomisi ve siyasi yapısı hakında Power point'lu bir sunum gerçekleştirdim.

10-11 Nisan' 2009da Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) işbirliğinde düzenlenen Dünya Türk Girişimciler Kurultayına Açılış konuşmacısı ve Asya pasifik oturumuna panelist olarak davet edildi.İşadamları adına yine İstanbul Lütfi Kırdar kongre merkezinde bir acılış konuşması yaptı. Asya Pasifik oturumunda Avustralya ve Pasifik ülkeleri Ticareti, ekonomi ve siyasi yapısı hakında sunum yaptı. 10-11 Nisan 2009 DTİK Dünya Türk İş Konseyi Asya Pasifik komitesine Avustralya'yı temsilen Başkan yardımcılığı görevine seçildi.

(The Northern Business Achievement Awards NBAA 2011 Export Awards)

Avustralya'da İhracatın geliştirilmesi ve ihracatın ülke ekonomisindeki payının artırılmasına yönelik olarak düzenlenen Avustralya geneli İhracat ödülleri kapsamında (Export Award) 2011 İhracat ödülüne layık görülen (The Kara Group) Kara Şirketler Grubu 2011 İhracat Ödülünün sahibi oldu

Avustralya'nın Victorya eyaletinde (Business Achievement 2011 Export Award) Ödülünü kazanan ilk ve tek Türk şirketi (The Kara Group) Kara Şirketler Grubu 2011 İhracaat ödülünü törenle Avustyralya Federal Turizm ve Ticaret bakanının elinden aldı.

Mart 2010 tarih ve 5978 sayılı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun'un 17. Maddesi gereği oluşturulan Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu'na "ONUR ÜYESİ" olarak beş yılığna seçildi.

Bu gün Türkiye Cumhuriyeti olarak ihracatın artırılmasında hala üstesinden gelmemiz gereken Ticari sorunlar olduğunu ve bu nedenle Asya Pasifik ülkelerine ticari ziyaretlerde bulunup, başta Avustralya, Filipinler, Singapur, Japonya, Malezya, Endonezya, Yeni Zelanda, Papua Yeni Gine, Çin ve Tayvan gibi ülkelerde ticari hacmin arttırılması, diğer Türk kökenli iş adamlarıyla birlikte gelişmekte olan ticari ilişkilerini bize yaraşır bir seviyeye getirmek, Türkiye' nin Stratejik, Entelektüel genç nüfusunu, ayrıca Ticari ve Turizm potansiyelini dolayısıyla ülkemizin tanıtımını Asya Pasifik bölgesinde bulunan yabancı iş adamlarına, birbirlerinin fikirlerini önemseyen ve bir birine destek olan Avustralya Türk Sanayici ve İş Adamları olarak aktarmaktadır.

İYİ PARTİ HAKKINDA

İYİ Parti, 25 Ekim 2017 tarihinde Meral Akşener liderliğinde kurulan ve Türkiye'de faaliyet gösteren siyasi partidir. Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması "İYİ Parti" şeklindedir. Simgesi güneş ve parti isminin Kayı boyu bayrağından esinlenilerek yazılmasıdır. TBMM'de 38 milletvekili ile grubu bulunmaktadır. Genel başkanı Meral Akşener'dir.

Parti, Milliyetçi Hareket Partisinden (MHP) ayrılan tanınmış isimler tarafından kurulmuştur. Partinin kurucusu ve genel başkanı Meral Akşener ile ilk genel başkan yardımcısı Koray Çankırı, parti kurulmadan önce MHP'nin yönetiminde görev almıştır. MHP'nin 2017 anayasa referandumunda 'Evet' oyu çÇankırısı ve partinin genel başkanı Devlet Bahçeli'nin yerine başka bir genel başkan getirmek için düzenlenen bir kurultayın ardından tanınmış MHP üyeleri arasında yeni parti fikri ortaya çıktı. Siyasi yorumculara göre parti genel olarak etnik milliyetçiliğe karşı ılımlı sivil milliyetçiliği desteklemektedir. Parti kendisini siyasi yelpazenin merkezinde olarak tanımlar ve Avrupa Birliği ile Türkiye'nin yakın ilişkilere sahip olduğu olumlu bir gündemi savunur, Türkiye'nin Batı Bloku'nun bir parçası olmaya devam etmesi gerektiğini vurgular. Üçüncü taraf kaynaklar, partiyi siyasi yelpazenin merkez sağında veya sağ kanadında olarak tanımlamıştır.

Parti, özellikle parlamenter sistem ve yargının ve diğer kurumların bütünlüğünü koruması konusuna büyük önem vermektedir. Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümetine muhalif olan sağcı seçmenler için "alternatif bir kapı" olarak yorumlanmıştır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

İYİ Parti Çankırı Gündem Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title