Haberler

İstanbul'da MLKP operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

Güncelleme:

İstanbul'da yapılan operasyonda MLKP terör örgütüne yönelik gözaltına alınan 9 şüpheliden 3'ü tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, örgütün kasım ayındaki etkinliklerine katılan ve sosyal medya üzerinden propagandasını yapan 9 kişi tespit edilmişti. Emniyet güçleri tarafından yakalanan şüphelilerin işlemleri tamamlandıktan sonra 3'ü tutuklandı, 6'sı ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

İstanbul'da, terör örgütü MLKP'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 9 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, MLKP terör örgütüyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 3'ü hakimlikte tutuklandı, 6'sı adli kontrolle serbest bırakıldı.

Terör örgütü MLKP soruşturması kapsamında örgütün "sözde şehitler ayı" olarak gördüğü kasım ayındaki etkinlikleriyle ilgili fiziki ve teknik takip bilgilerini değerlendiren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, hayatını kaybeden örgüt mensuplarının anmalarına katılan ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yapan 9 isme ulaşmıştı. Bunun üzerine harekete geçen emniyet güçleri 9 şüpheliyi yakalamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Cumhuriyet Başsavcılığı Sosyal Medya İstanbul Güvenlik Terör Hukuk Güncel Haberler

title