Haberler

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK 2024? Bugün (5 Ocak) hava nasıl olacak? Meteoroloji'den İstanbul için kar uyarısı!

Kış aylarının gelmesiyle beraber kar yağışı ne zaman olacağı ve İstanbul'a ne zaman kar yağacağı vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Meteoroloji'nin haftalık hava durumu raporuna göre, İstanbul için kar yağışı bekleniyor. Peki, İstanbul'a kar ne zaman yağacak 2024? Meteoroloji'den İstanbul için kar uyarısı!

İstanbul'a kar ne zaman yağacak ve kar yağışı ne zaman başlayacağı merak ediliyor. İstanbul'da kar ne zaman yağacak sorusuyla ilgili detaylı bilgileri öğrenmek ve güncel hava durumu tahminlerini takip etmek için haberler.com'u ziyaret edebilirsiniz. İstanbul'a kar ne zaman yağacak 2024? Meteoroloji'den İstanbul için kar uyarısı! Detaylar haberimizdedir…

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK 2024?

Meteoroloji'nin ardından İBB Afet Koordinasyon Merkezi'nden de İstanbul için kar yağışı uyarısı geldi. 8 Ocak Pazartesi gününden itibaren Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının kent genelinde etkili olacağı bildirilirken, uzmanlar sıcaklığın 10-15 derece birden düşmesiyle megakentte salı ve çarşamba günleri kar yağışının beklendiğini aktardı.

KAR YAĞIŞI NE ZAMAN OLACAK?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentin pazartesi akşamından itibaren Sibirya kökenli soğuk havanın etkisine gireceğini, salı ve çarşamba günü de kar yağışının beklendiğini bildirdi. AKOM'dan yapılan yazılı açıklamada, bugün kentte 12 derece civarında seyreden hava sıcaklıklarının öğle saatlerinde 16 dereceye ulaşacağı belirtilerek, akşam saatlerinde yağmur geçişlerinin tahmin edildiği kaydedildi.

Sıcaklıkların 5 ila 8 derece düşüp kar değerlerine ineceğine dikkat çekilen açıklamada, 9 Ocak Salı kentin yüksek kesimlerinde, 10 Ocak Çarşamba ise kent genelinde kar yağışının beklendiği vurgulandı. Açıklamada, İBB'nin kışa hazırlık çalışmalarının tamamlandığı, kış şartlarıyla mücadele çalışmalarında 12 bine yakın personelin ve 3 binden fazla iş makinesinin görev yapacağı bildirildi.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 7 günlük hava tahmin raporuna göre haftaya yurt genelinde kar yağışı etkili olacak. MGM'nin 7 günlük hava tahmin raporuna göre mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının salı gününden itibaren kuzeybatı kesimlerinden başlayarak kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki hafta Salı ve Çarşamba günü İstanbul ve yurt genelinde kar yağışının etkili olması bekleniyor.

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK 2024? Bugün (5 Ocak) hava nasıl olacak? Meteoroloji'den İstanbul için kar uyarısı!

11 İL İÇİN KAR VE SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 11 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. 11 kentte gök gürültülü sağanak ve kar yağışı bekleniyor. Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

İstanbul'a kar ne zaman yağacak 2024? Bugün (4 Ocak) hava nasıl olacak? Meteoroloji'den İstanbul için kar uyarısı!

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

İstanbul kar Hava Durumu Gündem Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title