Haberler

İsrail askeri birlik komutanı liderlere çağrıda bulundu

Güncelleme:

Gazze'deki İsrail askeri birliklerden birinin komutanı, ülkesindeki siyasi liderleri eleştirerek, birlik içinde savaşan ve öldürülen askerlere layık olunması çağrısı yaptı.

Gazze'deki İsrail askeri birliklerden birinin komutanı, ülkesindeki siyasi liderleri eleştirerek, birlik içinde savaşan ve öldürülen askerlere layık olunması çağrısı yaptı.

Gazze'deki 98. Paraşütçüler Tümeni Komutanı Dan Goldfuss, Gazze Şeridi çevresindeki Beeri Yahudi yerleşiminde bir televizyon programında açıklama yaptı.

Goldfuss, 7 Ekim'den bu yana durmadan asker gönderdiğini, onlarla birlikte ateşe gittiğini belirterek, ülkenin tüm kesimlerindeki liderlere seslenmek istediğini söyledi.

Gazze Şeridi'nin Han Yunus'ta konuşlanmış olan tümen komutanı, savaştaki başarısızlığın sorumlusu konusunda süren tartışmalara ilişkin ordunun askerleri olarak sorumluluktan kaçmayacaklarını, geçmişte olduğu gibi şimdi ve gelecekte de sorumluluk almayı sürdüreceklerini ifade etti.

Goldfuss, "7 Ekim'deki büyük başarısızlığımız karşısında başımızı başkanlarımız karşısında eğiyoruz ancak aynı zamanda savaş meydanında başarılar elde etmeye ve ilerlemeye çaba gösteriyoruz." dedi.

Siyasilere seslenen Goldfuss, "Sizler bize layık olmalısınız. Hayatlarını feda etmiş o askerlere, omuz omuza savaşan yedek askerlere layık olmanız gerekiyor." ifadesini kullandı.

Goldfuss, siyasilere 6 Ekim'e geri dönmemeyi sağlayacak ve bütün çabaları boşa çıkarmayacak birlik içinde olmaları çağrısında bulundu.

Öte yandan Goldfuss'un konuşması ordu içinde tepkilere yol açarken açıklama yapması için çağrıldı.

Konuyu gündemine taşıyan Kanal 12 televizyonu, Ordu Sözcüsü Daniel Hagari'nin "Subayın sözleri komutanları tarafından uygun görülmediği için kendisinin açıklama yapması için çağrıldığı" ifadesini gündeme taşıdı.

Aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich X platformundan yaptığı paylaşımda ise Goldfuss'un cesur bir savaşçı olduğunu ve İsrail ordusunun bu türden bir komutana her zamandan daha fazla ihtiyaç duyduğunu, Tümgeneral'in sahada savaşan askerlerin gerçek duygularını dile getirdiğini belirtti.

İsrail İçişleri Bakanı Moshe Arbel de konuya ilişkin Maariv gazetesine yaptığı açıklamada, Goldfuss'un söylediği tüm sözleri ciddi olarak kabul ettiğini vurguladı.

Arbel, birlik vurgusu yaparak, anlaşmazlıkların ve bölünmelerin giderilmesi gerektiğine, sebepsiz nefretten uzak durulması ve itidalli olunmasının önemine işaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title