Haberler

İncirlik Hava Üssü'nün önemi nedir? İncirlik Üssü'nün yeni adı ne?

Güncelleme:

Adana'daki İncirlik Hava Üssü'nün önemi ve yeni adı merak konusu oldu. 10. Tanker Üs Komutanlığı olarak bilinen İncirlik Üssü, Ana Jet Üs Komutanlığı'na dönüştürüldü. Bu değişiklikle İncirlik Hava Üssü'nün stratejik önemi ve yeni adı gündeme geldi. Peki, İncirlik Hava Üssü'nün önemi nedir? İncirlik Üssü'nün yeni adı ne?

İncirlik Hava Üssü neden önemli? İncirlik Hava Üssü'nün önemi nedir? İncirlik Üssü'nün yeni adı ne? soruları gündeme geliyor. Adana'daki 10. Tanker Üs Komutanlığı ( İncirlik Üssü), Ana Jet Üs Komutanlığı'na dönüştürüldü. Peki, İncirlik Hava Üssü'nün önemi nedir? İncirlik Üssü'nün yeni adı ne?

İNCİRLİK ÜSSÜ'NÜN ÖNEMİ NEDİR?

İncirlik Hava Üssü, Adana ilinin İncirlik beldesinde bulunan bir hava üssüdür. Birincil olarak Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri ve Türk Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan üs, Kraliyet Hava Kuvvetleri tarafından da kullanılmaktadır. İncirlik Üssü, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Hava Kuvvetleri üslerinden biridir, üzerindeki tüm tesislerle birlikte mülkiyeti Türkiye Cumhuriyeti devletine aittir. 1951 yılında inşaatına başlanan İncirlik Üssü, Aralık 1951'de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Amerikan Hava Kuvvetleri'nin hizmetinde ortak kullanıma açıldı.

İncirlik Hava Üssü'nün önemi nedir? İncirlik Üssü'nün yeni adı ne?

İNCİRLİK HAVA ÜSSÜ'NÜN ADI NEDEN DEĞİŞTİ?

Adana'da bulunan askeri üssün, 1955 yılında resmi ismi 'Adana Hava Üssü' olarak değiştirildi. 1958'e gelindiğinde ise 'İncirlik Hava Üssü' adını aldı. 2024 itibariyle de Milli Savunma Bakanlığı'nın aldığı kararla '10'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı' ismi verildi.

Hava Kuvvetleri'nde üsler 'ana jet', 'ana ulaştırma' ve 'tanker üssü' olarak sınıflandırılıyor. İncirlik, Türk Hava Kuvvetleri tarafından '10. Tanker Üs Komutanlığı' olarak adlandırılıyordu. Geçtiğimiz yıllarda yine ihtiyaçlar doğrultusunda Merzifon'da bulunan 152. Filo, İncirlik'e kaydırıldı. Muharip bir filonun İncirlik'te görevlendirilmesiyle burası 'Tanker Üssü' kategorisinden çıktı ve 'Ana Jet Üssü' oldu.

İncirlik Hava Üssü'nün önemi nedir? İncirlik Üssü'nün yeni adı ne?

İNCİRLİK ÜSSÜ İSMİ DEĞİŞTİ Mİ?

Adana'da bulunan İncirlik Üssü 10'uncu Tanker Üs Komutanlığının ismi Türk Hava Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda '10'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı' olarak değiştirildi. Alınan kararı Milli Savunma Bakanlığı duyurdu.

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Milli Savunma Bakanlığı Türk Hava Kuvvetleri İncirlik Adana Gündem Politika Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title