Haberler

İğne orucu bozar mı diyanet? Diyanet'e göre iğne orucu bozuyor mu?

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanlığı, orucu bozan ve bozmayan iğneler hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamada, iğnenin orucu bozup bozmayacağının kullanılış amacına göre değiştiği belirtildi. Ağrıyı dindirmek, tedavi etmek, vücudun direncini artırmak gibi amaçlarla yapılan ve gıda veya keyif verici olmayan enjeksiyonların orucu bozmadığı ifade edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, İslam hukukuna dayanarak orucu bozan şeyler hakkında geniş bir rehber sunar. Birçok kişi iğnenin orucu bozup bozmadığını merak ediyor. Diyanet'in bu konuda ne söylediği araştırılıyor. Peki, iğne orucu bozar mı diyanet? Diyanet'e göre iğne orucu bozuyor mu?

İĞNE ORUCU BOZAR MI?

İğnenin orucu bozup bozmayacağı, kullanılış amacına göre değerlendirilebilir. Ağrıyı dindirmek, tedavi etmek, vücudun direncini artırmak, gıda vermek gibi amaçlarla enjeksiyon yapılmaktadır.

DİYANET'E GÖRE İĞNE ORUCU BOZUYOR MU?

Gıda ve keyif verici olmayan enjeksiyonlar, yemek ve içmek anlamına gelmediklerinden orucu bozmazlar. Ancak gıda ve/veya keyif verici enjeksiyonlar orucu bozar. Hastaya serum veya kan verilmesi de, aynı hükme tabidir.

İğne orucu bozar mı diyanet? Diyanet'e göre iğne orucu bozuyor mu?

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Gündem Sağlık Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title