Haberler

Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız...

Güncelleme:

Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... Ceviz, sağlık açısından birçok faydası olan bir besindir. Ancak bir de cevizi suya koyup bekletmek ve ardından tüketmek, sağlık üzerinde inanılmaz etkileri olabileceği belirtiliyor. Cevizi suya koyun ve için; etkisine inanamayacaksınız.

Ceviz, sağlık açısından birçok faydası olan bir besindir. Ancak bir de cevizi suya koyup bekletmek ve ardından tüketmek, sağlık üzerinde inanılmaz etkileri olabileceği belirtiliyor. Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... İşte ayrıntılar;

CEVİZİN SUYUNU İÇMEK NE İŞE YARAR?

Ceviz kabuklarının veya iç kısımlarının kaynatılmasıyla elde edilen ceviz suyu, sindirim, kalp ve cilt sağlığına olan faydalarıyla dikkat çeker. Lif içeriği, kabızlık gibi sindirim sorunlarını önlemeye yardımcı olabilir ve bağırsak hareketlerini düzenleyebilir. Aynı zamanda, içerdiği Omega-3 yağ asitleri, kan lipid profiline olumlu etkiler yaparak kardiyovasküler hastalık riskini azaltabilir. Ceviz suyu, antioksidanlar açısından zengin bir içecektir, bu da cilt sağlığını destekleyebilir. Ayrıca, C vitamini gibi bağışıklık sistemini destekleyen besin maddeleri içerir, bu da bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve hastalıklara karşı direncin artmasına katkıda bulunabilir.

Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız...

CEVİZ SUYU NASIL HAZIRLANIR?

Ceviz suyunu evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İşte ceviz suyunun basit bir şekilde nasıl yapıldığı:

  • Bir su bardağı ılık suya bir bütün ceviz koyun.
  • Cevizi suyun içinde bir gece boyunca bekletin.
  • Sabah kalktığınızda, elde ettiğiniz ceviz suyunu aç karnına küçük yudumlarla için.
  • İçtikten sonra kalan cevizleri yiyebilirsiniz.
  • Yaklaşık yarım saat sonra kahvaltınızı yapabilirsiniz.

Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız...

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Gündem Sağlık Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title