Haberler

Güneş patlaması neden olur? Güneş patlaması olursa ne olur?

Güncelleme:

Güneş patlamaları, güneşin manyetik enerjisinin ani bir şekilde serbest kalması sonucu oluşur. Bu olaylar, dünya üzerindeki elektronik sistemlere zarar verebilir ve hava durumunu etkileyebilir. Güneş patlamalarının neden olduğu bu etkiler, bilim insanları tarafından yakından takip edilmektedir.

NOAA, Güneş'te son yaşanan patlama hakkında bir bildiri yayınladı. Bildiride, jeomanyetik fırtınanın elektronik sistemlerde olası aksaklıklara sebep olabileceği konusunda uyarıda bulunuldu. Peki, Güneş patlaması neden oldu? Güneş patlaması olursa ne olur?

GÜNEŞ PATLAMASI NEDEN OLUR?

Gökbilimciler, Güneş'in her 11 yılda bir tamamladığı sakin veya fırtınalı döngülerin bir parçası olarak, 2019'da 25. döngüsüne girdiğini biliyorlar. Güneş'in şu anda hareketli bir evrede olduğu ve bu durumun birkaç yıl içinde Güneş'teki patlamaların giderek artmasına ve zirve noktasına ulaşmasına neden olabileceği belirtiliyor.

Güneş patlaması neden olur? Güneş patlaması olursa ne olur?

GÜNEŞ PATLAMASI OLURSA NE OLUR?

eomanyetik fırtınalar, Dünya'nın kutup bölgelerindeki atmosferde parlak ışıkların oluşmasına neden olan aurora olaylarına yol açabilir. Kuzey Işıkları ve Güney Işıkları olarak da bilinen bu doğa olayları, görsel bir şölen sunar.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Dünya Güneş Gündem Teknoloji Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title