Haberler

Görme Engelli Çift Dünyaevine Girdi

Sivas'ta her ikiside görme engeli olan 30 yaşındaki Ahmet Kızıl, Kuran kursunda tanıştığı aynı yaştaki Güler Yıldız evlendi.

Sivas'ta her ikiside görme engeli olan 30 yaşındaki Ahmet Kızıl, Kuran kursunda tanıştığı aynı yaştaki Güler Yıldız evlendi.

\tMerkeze bağlı Kurtlapa köyünde yaşayan doğuştan görme engeli Ahmet Kızıl kabartmanlı Kuran öğrenmek için İstambul'a gitti. Kursta kendisi gibi görme engelli olan ve Bursa'dan gelen Güler Yıldız ile arkadaşları vasıtasıyla tanışan Ahmet Kızıl durumu ailesine anlattı. İki aile tanışmak için Bursa'da buluştu. Aileler tanıştıktan sonra Ahmet Kızıl ve Güler Yıldız nişanlandı. Görme engeli çift bugün Sivas Belediyesine ait kütük evde yapılan düğün ile dünya evine girdi. Genç çiftin düğün törenine ailerinin yanı sıra davetliler katıldı.

Görme engelli gelin Güler Yıldız, "Arkadaşlarımızın aracılığıyla onların vasıtasıyla oldu. Ailelerimizin izni ile telefon ile görüşüp tanıştık. Daha sonra isteme oldu. Ailelerimiz görüştü, sonra nişan oldu. Bugünde düğünümüzü yapıyoruz. Çok mutluyum."dedi. Damat Ahmet Kızıl ise, "Ailelerimiz tanıştıktan sonra 10-15 yıldır sanki bir birimizi tanıyormuşuz gibi geldi. Evlenmeye karar verdik. Aşk engel tanımıyor. Çok mutluyuz. Birbirimizden de çok memnunuz. İnşallah Sivas'a da kabartmanlı Kur'an kursu açmayı düşünüyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurtlapa Sivas Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title