Haberler

Fransız muhalif siyasetçiler İran'ın İsrail saldırısıyla ilgili tepki gösterdi

Güncelleme:

Fransa'da muhalif siyasetçiler, İran'ın hava saldırısı sırasında ülkelerinin İsrail'i savunduğunu Paris'ten önce Tel Aviv hükümetinin duyurmasına tepki gösterdi. Muhalefetten Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Milletvekili Bastien Lachaud, İsrail hükümetinin bu konuda Fransız hükümetinden önce konuştuğuna dikkati çekti.

Fransa'da muhalif siyasetçiler, İran'ın hava saldırısı sırasında ülkelerinin İsrail'i savunduğunu Paris'ten önce Tel Aviv hükümetinin duyurmasına tepki gösterdi.

Muhalefetten Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Milletvekili Bastien Lachaud, X hesabından, İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırısına ilişkin açıklamada bulundu.

Lachaud, " ( İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu, Fransa'nın İsrail'in savunmasına katkı sağladığını söylüyor." ifadesini kullanarak, İsrail hükümetinin bu konuda Fransız hükümetinden önce konuştuğuna dikkati çekti.

Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu'nun, ordunun İsrail'i savunmak için ne yaptığı konusunda açıklamada bulunması gerektiğini savunan Lachaud, bu amaçla Ulusal Savunma ve Ordu Komisyonu Sekreteri ve LFI Milletvekili Aurelien Saintoul'la Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a gönderdikleri mektubu paylaştı.

Mektupta İran'ın, İsrail'e hava saldırısının ardından Netanyahu'nun Fransa ve İngiltere'ye desteklerinden dolayı teşekkür ettiği ve İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari'nin, Fransa'nın bu saldırıyı engellemek için önemli katkıda bulunduğunu açıkladığı anımsatıldı.

Bu kapsamda bu denli ciddi bir askeri taahhüt karşısında Lecornu'nun, Meclisteki Ulusal Savunma ve Ordu Komisyonunun önünde açıklama yapması gerektiği savunulan mektupta İran'ın bölgede Fransız ordusunu tehdit edip etmediği soruldu.

Mektupta Macron'a, "İsrailli yetkililerin, hangi gerekçeyle Fransız ordusunun bölgedeki bu eylemleri hakkında ülkelerinden önce açıklama yaptığı" sorusu da yöneltildi.

"İki ülke arasında savunma anlaşması olmadan bu nasıl mümkün olur?"

LFI lideri Jean-Luc Melenchon, X hesabından yaptığı paylaşımda, Fransa'nın askeri eylemlerini neden Netanyahu'nun duyurduğunu sorarak, "İki ülke arasında savunma anlaşması olmadan bu nasıl mümkün olur?" ifadesini kullandı.

Melenchon, demokratik bir ülkede sadece cumhurbaşkanının şahsi kararıyla bir ülkenin savaşa sürüklenemeyeceği yorumunu yaptı.

Fransız siyasetçi, "Sahadaki Fransız askeri mevzilerini korumak söz konusu ise bu konuda hemfikir olsak dahi şu sorun ortaya çıkıyor: Ne kadar ileri gideceğiz ve hangi amaçla?" görüşünü paylaştı.

Bu sabah Fransız televizyonuna konuk olan Macron, hafta sonu Ürdün'ün talebi üzerine bu ülkenin hava sahasında İran'dan gelen dronları kendi uçaklarıyla vurduklarını belirtmişti.

İran-İsrail gerilimi

İsrail, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general toplam 7 kişi ölmüştü.

İran, İsrail'in konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misillemede bulunacaklarını duyurmuştu.

İsrail de İran'ın saldırılarına karşılık vereceğini bildirmişti.

İran, 13 Nisan'da İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmış, bazı askeri hedeflerin vurulduğunu açıklamıştı.

İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini belirtmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Milletvekili Tel Aviv İsrail Fransa Paris İran Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title