Haberler

FED Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Faiz kararı ne olacak?

Güncelleme:

FED'in faiz kararı merakla bekleniyor. Faiz kararının ne zaman açıklanacağı ve ne olacağı konusunda tüm gözler FED'e çevrildi. ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ise merakla beklenen faiz kararını bugün açıklayacak.

Uzmanlar, Merkez Bankası'nın (TCMB) bugünkü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini sabit bırakacağı öngörüsünde bulundu. FED Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Faiz kararı ne olacak?

FED FAİZ KARARI NE OLACAK?

AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, TCMB'nin politika faizini sabit bırakmasını bekliyor. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 45 oldu.

FAİZ ARTACAK MI?

Yabancı uzmanlar, TCMB'nin bugünkü faiz kararında politika faizini sabit bırakacağı öngörüsünde bulunurken, bankanın iletişiminde "bekle-gör" politikasını uygulayabileceğini ve enflasyonda artış olması durumunda daha da sıkılaşmayı düşünebileceğini kaydetti.

FED Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Faiz kararı ne olacak?

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Abd Merkez Bankası Merkez Bankası Fed Gündem İş Dünyası Finans Dünya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title