Haberler

Eskişehir MHP'li Demirel: İnsanları Sokağa Davet Edenleri Akla, Vicdana, İnsafa Davet Ediyorum

MHP'Li DEMİREL: İNSANLARI SOKAĞA DAVET EDENLERİ AKLA, VİCDANA, İNSAFA DAVET EDİYORUM MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Kobani için insanları sokağa davet edenleri eleştirerek, "Sokaklar korunaksız, sokaklar çocuklar için tehlikeli. İnsanları sokağa davet edenleri ben akla davet ediyorum, vicdana davet ediyorum, insafa davet ediyorum" dedi.

MHP'Li DEMİREL: İNSANLARI SOKAĞA DAVET EDENLERİ AKLA, VİCDANA, İNSAFA DAVET EDİYORUM

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Kobani için insanları sokağa davet edenleri eleştirerek, "Sokaklar korunaksız, sokaklar çocuklar için tehlikeli. İnsanları sokağa davet edenleri ben akla davet ediyorum, vicdana davet ediyorum, insafa davet ediyorum" dedi.

Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Kırım için ortak akıl Çalıştayı'na katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Rahsar Demirel, çalıştay öncesi basın mensuplarının Türkiye'nin çeşitli illerinde yapılan Kobani protestoları ve güvenlik güçlerine yönelik saldırılarıyla ilgili yönelttiği soruları yanıtladı. Sokakların tehlikeli olduğunu ifade eden Ruhsar Demirel konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ayn el-Arab temelli insanları sokağa çağırmak, öncelikle sokağa davet edenlerin sağduyuya ihtiyacı var. İnsanları sokağa davet etmek çok kolay. Çağırırsınız ama sokağın ne olacağı bilinmez. Burada, Eskişehir'de Kırım için toplantı yapıyoruz. Türkiye'de bir sürü Kırımlı Türk vatandaş var. Hiçbir zaman sokağa çıkarak, Kırım'daki haksızlıkları protesto etmeyi düşünmedik. Salonlarda toplanıyoruz. Çünkü buradaki maksat demokrasiyse, insan haklarıysa, insanların evrensel haklarını yaşayarak hak edebilmeleriyse elbette ki bu tür toplantılarla sesinizi duyurabilirsiniz. Sokağa çıkmak çok kolay. Herkes çıkar sokağa ama sokakta ne olacağını kimse bilmiyor. Sokaklar korunaksız, sokaklar çocuklar için tehlikeli. Kaldı ki Eskişehir hatırlayınız 1,5 yıl önce sokaklarında bir gencin ölümüne tanık oldu. Bunlar hoş şeyler değil. Hangi fikirden olursa olsun. Bunların hepsi Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı. Bırakınız vefatları yararlanmaları bile kimsenin arzu etmeyeceği bir şey. Dolayısıyla insanları sokağa davet edenleri ben akla davet ediyorum, vicdana davet ediyorum, insafa davet ediyorum."

Komşu ülkelerdeki insan hak ihlallerinin önemli olduğunu söyleyen Ruhsar Demirel, "Ama insanları da sokağa davet edenlerde hak ihlali yapmıyor mu? Başkalarının çocuklarının canları giderken onlar sırça köşklerinde oturup emir erleri gibi birilerinden telefonla talimat alıp bunları organize etmiyorlar mı? Onlar telefonlarda mesajlaşırken elin çocukları sokaklarda ölüyor. Buna hiç mi üzülmüyorlar? Bu kadar akılsızca, bu kadar vicdansızca, bu kadar kalpsizce bir şey olamaz. Bugün Ayn el-Arab, dün Kırım'da kim ne dedi? Türkmenler için kim ne dedi? Sokağa davet eden oldu mu? Yalnızca oradakiler mi can?" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Odunpazarı Belediyesi Ruhsar Demirel Eskişehir Kobani Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title