Haberler

DEM Parti İstanbul adayı kim? DEM Parti İstanbul Belediye başkan adayı kimdir?

Güncelleme:

Yerel seçimler için geri sayım devam ederken, DEM Parti'nin özellikle İstanbul ve Ankara'dan aday çıkarıp çıkarmayacağı merak konusu olmuştu. Peki, DEM Parti İstanbul adayı kim? DEM Parti İstanbul Belediye başkan adayı kimdir?

Dem Parti İstanbul adayı kim? Sorusu, DEM Parti İstanbul Belediye başkan adayını merak etmekte olan seçmenler tarafından arama motorları üzerinde merak edilmekte ve araştırılmakta. Yerel seçimler için geri sayım devam ederken Dem Parti'nin Ankara ve İstanbul'da aday çıkarıp çıkarmayacağı herkes tarafından merak ediliyor. Peki, DEM Parti İstanbul adayı kim? DEM Parti İstanbul Belediye başkan adayı kimdir?

DEM PARTİ İSTANBUL ADAYI KİM?

DEM Parti 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için büyükşehir adaylarını açıkladı. Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, DEM Parti İBB adaylarının Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni olduğunu duyurdu. Doğan, adayları duyurduktan sonra "Kimseye rest veya jest yapmıyoruz." ifadelerini kullandı.

Adayları açıkladıktan sonra aldıkları karar hakkında konuşan Doğan, "Kaybettirmek ya da kazandırmak seçeneklerine sıkıştırılamayacak kadar güçlü ve tecrübeli bir siyasi hareketiz. Kimseye rest veya jest yapmıyoruz. Her şeyi şeffaf şekilde ortaya koyuyoruz. Bir parti kendini güçlü hissetsin diye değil, halklar kendini daha güçlü ve barış halinde yaşasın diye mücadele ediyoruz." ifadelerini kullandı.

DEM PARTİ İSTANBUL EŞBAŞKAN ADAYI MURAT ÇEPNİ KİMDİR?

Murat Çepni, 1974 yılında Rize'de doğdu. Genç yaşlarda siyasetle tanışan Çepni, lise yıllarında bu alana ilgi duymaya başladı. Üniversite yıllarında siyasetle yoğun bir şekilde ilgilenmesine rağmen, eğitimini tamamlayamadan tutuklanarak uzun yıllar cezaevinde kaldı.

DEM Parti İstanbul adayı kim? DEM Parti İstanbul Belediye başkan adayı kimdir?

Cezaevinden çıktıktan sonra siyasi faaliyetlerine devam eden Çepni, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kuruluşu ile birlikte aktif olarak parti çalışmalarına katıldı. Aynı zamanda Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nde görev aldı. Samsun'da yaşamını sürdüren Çepni, evli ve 2 çocuklu bir aileye sahiptir.

2018 Genel Seçimlerinde HDP İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı olarak seçimlere katılan Murat Çepni, siyasi arenada önemli bir rol üstlendi. Samsun'da yaşayan Çepni, siyasetteki çabalarını demokrasi, eşitlik ve toplumsal adalet değerleri doğrultusunda sürdürmektedir.

DEM PARTİ İSTANBUL EŞBAŞKAN ADAYI MERAL DANIŞ KİMDİR?

5 Nisan 1967 yılında Diyarbakır'da dünyaya geldi. Halkların Demokratik Partisi Adana milletvekili ve eş genel başkan yardımcısı. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Diyarbakır Barosu'na bağlı olarak serbest avukatlık yaptı. Baro yönetiminde görev aldı, kadın hakları ve insan hakları alanlarında uzmanlaştı. AİHM'e götürülen hak ihlalleri davalarında avukatlık yaptı. 25 ve 26. Dönemlerde Adana, 27. Dönemde Siirt Milletvekili seçildi.

DEM Parti İstanbul adayı kim? DEM Parti İstanbul Belediye başkan adayı kimdir?

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkan Yardımcılığı ve HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürüttü. TBMM'de kurulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyeliği görevini ifa etti. Anayasa Komisyonu ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ve Çocuk Hakları Alt Komisyonu Kâtip Üyesi olarak görev yaptı. HDP Grup Başkan Vekilliği görevini yürüttü. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde 28. Dönem Erzurum Milletvekili seçilmiştir.

Emir Ceran
Haberler.com - Gündem

DEM Parti İstanbul Ankara Gündem Politika Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title