Haberler

Cuma namazı kadınlara farz mı? Kadınlar cuma namazı kılabilir mi?

Güncelleme:

Müslümanlar için önemli bir gün olan Cuma gününe ilişkin, 'Kadınlar Cuma namazı kılabilir mi?' sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, Cuma namazının akıllı, ergenlik çağına erişmiş, sağlıklı, hür ve mukim erkeklere farz olduğunu belirtti. Peki, cuma namazı kadınlara farz mı? Kadınlar cuma namazı kılabilir mi?

Cuma günü Müslümanlar için önemli bir gün. Müslümanlar Cuma gününe özel ibadetlerini yerine getirirler, sevdiklerinin cumasını kutlarlar. Cuma namazı için camiye giden Müslümanlar, sadece erkekler midir, Cuma namazına kadınlar da gidebilir mi? Sorusunun cevabını vatandaş merak ediyor. Peki, Kadınlar cuma namazı kılabilir mi? Konuya ilişkin detaylar Diyanet İşleri'nden geldi.

KADINLAR CUMA NAMAZI KILABİLİR Mİ?

Erkeklerin gitmesine alıştığımız Cuma namazlarına kadınlar da gidebilir mi sorusunun cevabı merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı bu soruyu şöyle cevaplıyor; cuma namazı, akıllı, ergenlik çağına erişmiş, sağlıklı, hür ve mukim (misafir olmayan) erkeklere farzdır. Kadınlar, hürriyeti kısıtlı olanlar, yolcular ve cemaate gelemeyecek kadar mazereti olanlar cuma namazı kılmakla yükümlü değildirler. Ancak kılmaları hâlinde bu namazları geçerli olup ayrıca öğle namazı kılmaları gerekmez.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Diyanet İşleri Başkanlığı Ergenlik Dini Gündem Eğitim Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title