Haberler

Bugün Kadir Gecesi mi? Bugün kandil mi, hangi kandil? 4 Mart Perşembe Kadir gecesi mi?

Güncelleme:

Kadir Gecesi, İslam inancına göre Kur'an'ın indirildiği gece olarak kabul edilir ve duaların kabul edildiğine inanılan, bol ibadet ve dua edilmesi gereken bir zaman dilimidir. 2024 yılında Kadir Gecesi, 5 Nisan 2024 tarihine denk gelmektedir.

Kadir Gecesi, İslam inancına göre Kur'an'ın indirildiği gece olarak kabul edilir. Bu gece, duaların kabul edildiğine inanılan, bol ibadet ve dua edilmesi gereken bir zaman dilimidir. Peki, Bugün Kadir Gecesi mi? Bugün kandil mi, hangi kandil? 4 Mart Perşembe Kadir gecesi mi?

BUGÜN KADİR GECESİ Mİ?

2024 yılında Kadir Gecesi, İslam takvimine göre 5 Nisan 2024 tarihine denk gelmektedir. Bu mübarek gece, Ramazan ayının son on gününde yer almakta ve özellikle 27. gecesi kutlanmaktadır. Buna göre bugün Kadir Gecesi değildir.

KADİR GECESİNİN ÖNEMİ NE?

Kadir Gecesi, İslam dininin inancına göre Kur'an'ın, Allah tarafından Cebrail adlı melek aracılığıyla Peygamber Muhammed'e vahyedilmeye başlandığı gecedir. Tarihsel olarak Ramazan ayının son günlerinde yer alır. Kur'an'da bu günün 'bin aydan daha hayırlı' olduğu belirtilmiştir.

Emir Ceran
Haberler.com - Gündem

Kadir Gecesi Dini Gündem Yaşam Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title