Haberler

Bu uygulamaları kullanmayın! Sahte yatırım uygulamaları nedir? Hangi yatırım uygulamaları sahte?

Güncelleme:

Bu uygulamaları kullanmayın! Sahte yatırım uygulamaları nedir? Son dönemde artan sahte yatırım uygulamaları kullanıcıları mağdur ediyor. Bu uygulamalar, yatırımcıları çeşitli vaatlerle kandırıp, paralarını alıyor. Kullanıcıların bu tür uygulamalara karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

Bu uygulamaları kullanmayın! Sahte yatırım uygulamaları nedir? Adana merkezli 20 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen Sibergöz-23 Operasyonu'nda "Meta Trader-4", "Meta Trader-5" ve "Vakıf Capital Yatırım" gibi sahte yatırım uygulamaları üzerinden 1 milyar TL haksız kazanç elde eden 146 şüpheli yakalandı.

SAHTE YATIRIM UYGULAMALARI NEDİR?

Bakan Yerlikaya'nın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda, il emniyet müdürlükleri siber suçlarla mücadele şube müdürlüklerince, Adana merkezli İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Antalya, Bitlis, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kırıkkale, Kocaeli, Kütahya, Ordu, Sivas ve Şırnak olmak üzere 20 ilde eş zamanlı "Sibergöz-23 operasyonları düzenlendi.

Bu uygulamaları kullanmayın! Sahte yatırım uygulamaları nedir? Hangi yatırım uygulamaları sahte?

HANGİ YATIRIM UYGULAMALARI SAHTE?

Operasyon kapsamında şüphelilerin, "Meta Trader-4", "Meta Trader-5" ve "Vakıf Capital Yatırım" isimli mobil uygulamalar ve sabit telefon numaraları üzerinden, vatandaşlarla "Forex yatırım vaadiyle yüksek kazanç" sağlamak bahanesiyle iletişime geçtikleri, sahte yatırım uygulamalarından gerçek olmayan kazançları gösterip para talep ettikleri, yaklaşık 1 milyar lira hesap hareketliliği bulunduğu ve haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.

Bu uygulamaları kullanmayın! Sahte yatırım uygulamaları nedir? Hangi yatırım uygulamaları sahte?

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Güvenlik Hukuk Gündem Finans Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title