Haberler

Bakan Özhaseki: Deprem bölgelerinde 110 bin kişi üç vardiya çalışıyor

Güncelleme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgelerinde çalışan 110 bin kişinin üç vardiya halinde gece gündüz çalıştığını söyledi. Hatay'da yapılan 7 bin 275 konutun kura çekimi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Bakan Özhaseki, konutların yapım süreci hakkında bilgi verdi ve Hatay'da 135 bin konutun yıkıldığını belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Şu anda deprem bölgelerinde çalışan mühendisinden işçi arkadaşlarımıza kadar toplam 110 bin kişi gece gündüz demeden üç vardiya çalışmaya devam ediyor" dedi.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma uğrattığı Hatay'da kısa sürede yapımı tamamlanan kalıcı konutların kura çekimi ile anahtar teslimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle gerçekleştirildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, konutların teslim töreni öncesinde şantiye alanlarını gezdi, çalışmaları yerinde inceledi.

Bakan Özhaseki, Atatürk Caddesi'ndeki Emlak Konut şantiyesi gezisinde ekiplerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Burada basına açıklama yapan Bakan Özhaseki, Hatay için hazırlanan 7 bin 275 konutun kuralarının bugün çekileceğini söyledi.

"Zemine, üst tarafta yapacağımız inşaatlardan daha fazla önem veriyoruz"

Hatay'ın Mezopotamya'nın kalbi olduğunu vurgulayan Bakan Özhaseki, "Bulunduğumuz mekan Hatay'ın kalbi. En önemli mekan burası, Atatürk Caddesi. Zemine, üst tarafta yapacağımız inşaatlardan daha fazla önem veriyoruz. Neredeyse 20 metreye yakın zeminde kazık çakarak zemini sağlamlaştırarak, elverişli hale getirerek binaları yapıyoruz. Burada aylardır süren faaliyetlerde artık binaların yavaş yavaş yükselmeye başladığını hep birlikte görüyoruz" diye konuştu.

"100 bin civarında konutun ya ihalesi yapıldı ya da devam ediyor"

Hatay'da 135 bin civarında konutun yıkıldığını hatırlatan Bakan Mehmet Özhaseki, "100 bin civarında konutun ya ihalesini yaptık ya da ihale süreçleri devam ediyor. Bundan sonra da bir taraftan vatandaşlarımız 'Yerinde Dönüşüm' projesi ile evlerini yapmak istediklerinde onların önünü açacağız. Bir taraftan da inşaatlara devam edeceğiz. Her başladığımız inşaata 1 yıl gibi bir süre veriyoruz" şeklinde konuştu.

"110 bin kişi üç vardiya çalışmaya devam ediyor"

Bakan Özhaseki, bir an önce vatandaşlara verilen sözü yerine getirebilmek için bütün inşaatlarda ekiplerin çok hızlı bir şekilde işlerine devam ettiklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Şu anda deprem bölgelerinde çalışan mühendisinden işçi arkadaşlarımıza kadar toplam 110 bin kişi gece gündüz demeden üç vardiya çalışmaya devam ediyor. Bizim amacımız evi yıkılan, konteynırda kalan vatandaşlarımız evlerine girinceye, 'Allah sizden razı olsun' deyinceye kadar çalışmak, gece gündüz demeden bu faaliyetleri devam ettirmek. Bu amaçla da bugün burada ilk kuraları çekiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız da burada olacaklar. Bir taraftan hastanelerin açılışını yapacak, bir taraftan kura çekimi törenine katılacak."

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, daha sonra Uzun Çarşı'ya geçti. Burada esnafla bir süre sohbet eden Bakan Özhaseki, bir esnafın simitlerini satın alarak, vatandaşlara dağıttı. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İklim Değişikliği Mehmet Özhaseki Deprem Hatay Deprem Çevre Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title