Haberler

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesinin Kurulmasına İlişkin Mutabakat Zaptı'na Onay Verdi

Güncelleme:

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesinin kurulmasına ilişkin mutabakat zaptını onayladı. Zaptın uygulanması için gerekli adımların atılması için talimat verildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Türkiye- Azerbaycan Üniversitesinin Kurulmasına İlişkin Mutabakat Zaptı"na onay verdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Aliyev, 19 Şubat 2024'te Ankara'da imzalanan "Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında Türkiye-Azerbaycan Üniversitesinin (TAU) Kurulmasına İlişkin Mutabakat Zaptı"nı onayladı.

Aliyev, Mutabakat Zaptı'nın hükümlerinin uygulanmasının sağlanması için Bilim ve Eğitim Bakanlığına, zaptın yürürlüğe girmesi için gerekli iç prosedürlerin tamamlandığı konusunda Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin bilgilendirilmesi için Dışişleri Bakanlığına talimat verdi.

Kaynak: AA / Güncel

İlham Aliyev Azerbaycan Türkiye Uluslararası İlişkiler Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title