Haberler

8. Yargı paketinde af yasası var mı? 8. Yargı Paketi'nin ilk 16 maddesi nedir?

Güncelleme:

8. Yargı paketinde af yasası var mı? 8. Yargı Paketi'nin ilk 16 maddesi nedir? Yeni Yargı Paketiyle birlikte birçok konu gündeme gelirken en başta af yasası gelişmeleri takip edilmeye başladı. 8. Yargı paketi ve denetimli serbestlik hakkındaki son durumlar merak konusu oldu. Bu konuda yapılan son düzenlemeler ve alınan kararlar hakkında bilgi edinmek için haberimizi okuyun!

Komisyondan geçen 8. Yargı Paketi'nin görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda devam ediyor. 43 maddelik teklifin ilk 16 maddesi kabul edildi. Yeni düzenleme ile Adalet Bakanlığı'na bağlı Tazminat Komisyonu'nun görevleri genişletilecek. Haksız tutuklama iddiası ve makul sürede yargılanmama iddiaları için önce bu komisyona başvuru şart olacak. Peki, 8. Yargı paketinde af yasası var mı? 8. Yargı Paketi'nin ilk 16 maddesi nedir? Detaylar haberimizde...

8. YARGI PAKETİNDE AF ÇIKACAK MI?

Geçtiğimiz haftalarda Bakan Tunç yargı paketinin detaylarını açıklamıştı. 8. Yargı Paketi çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, " Şunu ifade edebilirim, 60'tan fazla maddeden oluşan bir paket söz konusu, taslak söz konusu. Milletvekillerimiz bunlara yenilerini ilave edebilir ya da uygun görmeyebilir. Takdir onların" dedi.

8. YARGI PAKETİNİN İLK 16 MADDESİ NEDİR?

Komisyondan geçen 8. Yargı Paketi'nin görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda devam ediyor. 43 maddelik teklifin ilk 16 maddesi kabul edildi. Yeni düzenlemeyle Tazminat Komisyonu'nun görevleri genişletilecek ve adli para cezalarında artış yapılacak. İtiraz, istinaf ve temyize başvuru süresinin 2 hafta olarak belirlendiği kanun teklifinin içinde emeklilerin bayram ikramiyesini 3 bin liraya çıkaracak düzenleme de yer alıyor.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Af Yasası Yargı Hukuk Gündem Politika Haberler

500

Yorumlar (1)

Serpil Solmaz:

Af istiyoruz bunu da yazın haberlere bebeklerimiz babasız büyüyecek 2 tekerrüre af gelsin Allah rızası için affff istiyoruz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title