Haberler

2024 Bağ-Kur primi ne kadar? BAĞKUR 7200 prim kimleri kapsıyor? Bağ-Kur prim günü 7200'e düştü mü?

Güncelleme:

Bağ-Kur'lularda emekli prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürülmesi konusundaki detaylar merakla bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu konuda açıklamalarda bulunmuştu. Ancak, 2024 Bağ-Kur primi ne kadar olacak ve BAĞKUR 7200 prim kimleri kapsayacak soruları henüz net yanıt bulmuş değil. Bu konuda her türlü gelişme yakından takip ediliyor.

Bağ-Kur'lularda emekli prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürülmesi konusundaki detaylar büyük ilgiyle bekleniyor. 2024 Bağ-Kur primi ne kadar? BAĞKUR 7200 prim kimleri kapsıyor? Bağ-Kur prim günü 7200'e düştü mü? soruları gündemde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bir süre önce bu konuda açıklamalarda bulunmuştu. Peki, BAĞ-KUR 7200 prim kimleri kapsıyor?

BAĞKUR 7200 PRİM KİMLERİ KAPSIYOR?

Bağ-Kur'lular, 9000 prim günü şartı nedeniyle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasından yararlanamamıştı. Ancak, bakanlık tarafından Bağ-Kur'lu çalışanlar için bir düzenleme başlatıldı. Bu düzenlemenin hayata geçmesiyle birlikte, Bağ-Kur'lular 5 yıl önce emekli olabilecek hale gelecekler. BAĞ-KUR 7200 prim müjdesinin detayları henüz netleşmemiş olsa da, düzenlemeden Esnaf ve Sanatkarlar Odalarına kayıtlı küçük esnaf, şirket sahibi olan ve bilanço esasına göre defter tutan büyük işletme sahipleri gibi kesimlerin yararlanacağı belirtiliyor.

2024 Bağ-Kur primi ne kadar? BAĞKUR 7200 prim kimleri kapsıyor? Bağ-Kur prim günü 7200'e düştü mü?

BAĞ-KUR PRİM GÜNÜ 7200'E DÜŞTÜ MÜ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Işıkhan, Bağ-Kur sigortalılarının sigorta prim gün sayısının, SSK sigortalılarının prim gün sayısıyla eşitlenmesi konusunda seçim sonrası bir çalışma yapılıp yapılmayacağına ilişkin bir soruya cevap verirken, "Bu, orta vadeli planlarımız arasındaydı. İlgili düzenlemeyi yapacağız elbette." şeklinde konuştu.

Vedat Işıkhan, "Sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliğini sağlamak zorundayız. Bunu da prim gelirleriyle sağlıyoruz. Bu yüzden vatandaşlarımızı mümkün olduğu sürece istihdamda ve çalışma hayatında tutmaya gayret ediyoruz. Emeklilik aslında bir sonuçtur. Hepimiz çalışıyoruz, belli bir noktada hak ediyoruz. Burada tabii ki Bağ-Kur'luların beklentisini saygıyla karşılıyorum. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Gün sayısının 9 bin günden 7 bin 200'e düşürülmesi konusu da seçim öncesinde verilen bir vaatti. Biz bunu da yerine getireceğiz." dedi.

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Vedat Işıkhan Bağ Kur Gündem Finans Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title