Haberler

Güvenlik toplantısının illegal dinlenmesi - Bakan Yazıcı -

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesi ile ilgili "Türkiye'yi dış politik alandaki pozisyonu itibariyle güç duruma düşürmeyi hedefleyen casusluk amaçlı bir eylem gerçekleştirilmiş" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesi ile ilgili " Türkiye'yi dış politik alandaki pozisyonu itibariyle güç duruma düşürmeyi hedefleyen casusluk amaçlı bir eylem gerçekleştirilmiş" dedi.

Bakan Yazıcı, Rize'nin Hemşin ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu. Esnaflarla sohbet eden Yazıcı, vatandaşlarla birlikte tulum eşliğinde horon oynadı.

Ardından gazetecilere açıklama yapan Yazıcı, Türkiye'de ideolojik bağnazlık içerisinde, koşullaşmışlıktan uzak olan vatandaşların, projesi, vizyonu olan, yerele ilişkin çözümleri noktasında perspektifi olanları tercih ettiğini belirtti.

Yerel ve genel seçimlerde referanslarının çok olduğunu ifade eden Yazıcı, "2004 yılından bu yana yerel yönetimlerde Türkiye'nin yönetiminde 12 yıldır Türkiye'ye kazandırdığımız projeler ortada. Bize ne yapacağımızı soranlara, yaptıklarımız yapacaklarımızın şahidi" diye konuştu.

Seçim sonuçlarının yerel seçimlerden öte olacağını ifade eden Yazıcı, "İnşallah milletimiz 30 Mart'ta sandığa gittiğinde bir taraftan yerel yöneticileri seçecek, bir taraftan da Türkiye'nin geleceğine ilişkin icraat yapacak yapıya destek verecek, güven ve istikrarı tahkim edecek. Bunları birlikte değerlendirdiğimizde Türkiye'de vatandaşların güven ve istikrarı tahkim edeceği bir sonucun ortaya çıkacağını düşünüyorum, AK Parti'ye olan desteğin ortaya konulacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

30 Mart yerel seçimlerinde vatandaşların demokratik hakkını kullanacağını ve herkesin duyarlı olacağına inandığını vurgulayan Yazıcı, şöyle devam etti:

"Bir taraftan Türkiye'yi şaibe altına sürüklemek isteyenler yok mu? Var. Türkiye'yi güç durumda bırakmak isteyenler yok mu? Vardır. Nitekim dün Youtube'de yayınlanan gizli anlaşmayla alakalı Türkiye'yi zor duruma düşürmek isteyenler vardır. Bunlara fırsat vermemeliyiz. Ben gerçekten böyle çok kaygıya yol açacak bir seçim hileleri veya milli irade saptırmasına dönük davranışların olabileceği kanısında değilim ama o kanıda olmasak bile çok dikkat etmeliyiz. Güvenliği koruma noktasında son derece hassasiyet içerisinde olmalıyız."

Gizli güvenlik toplantısının Youtube'de yayınlanmasının son derece vahim bir durum olduğunu kaydeden Yazıcı, şunları söyledi:

"Savcılık zaten derhal soruşturma başlattı. İdare de yapılan bu eylemle ilgili Türkiye'ye ihraç edeceği zararı önlemeyi dikkate almak suretiyle Youtube ile ilgili idari tasarrufta bulundu. Bu konu güvenlikle alakalı, tartışılacak başka bir yönü yok. Her ülke kendi güvenliğini koruma noktasında yapması gereken önlemleri alır, icraatı gerçekleştirir. Konu yargıya intikal ettirilmiştir. Bunu yapanlar kimdir, kimlerdir? Nasıl yapmışlar? Bunlar da tespit edilir, yargıya intikal ettirilir. Elbetteki güvenlik ile alakalıdır. Güvenlik ile alakası diş politika ile de bağlantılı olması nedeniyle bir casusluk amaçlı yapılmış olması çok kuvvetle muhtemeldir. Başka bir amaç olamaz zaten. Burada Türkiye'yi dış politik alandaki pozisyonu itibariyle güç duruma düşürmeyi hedefleyen casusluk amaçlı bir eylem gerçekleştirilmiş. Elbette ki savcılık makamları, emniyet makamları bu konuda görev ve yetkilerini bilirler. Fail ya da faillerini bulur yargıya teslim ederler. O zaman da tam detaylarını görmüş olacağız."

Yazıcı, daha sonra esnaf ziyaretlerini sürdürdü, vatandaşlara Hemşin'de yapılacak kentsel dönüşümle ilgili bilgi verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Hemşin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title