Haberler

Güvenç Yeni Mermer Sitesi İçin Tarih Verdi

Güncelleme:

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç Yeni Mermerciler Sitesi'nin Ocak 2015'te hizmete açılacağını söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, eski sanayi sitesinde hizmet veren mermer esnafı için Akçakale Yolunda yeni yapılan sitede incelemelerde bulundu.

Mermerciler Sitesi Başkanı Mikail Konak'ın daveti üzerine Küçükhan Mahallesi civarında yapımı devam eden sitede incelemelerde bulunan Başkan Güvenç, yeni yapılacak mermerciler sitesine Şanlıurfa'nın ihtiyaç duyduğunu ve bu doğrultuda modern bir sitenin yapıldığını söyledi.

ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Mermerciler Sitesi Esnafıyla bir süre sohbet ederek yapılabilecek çalışmaları değerlendirdi. Esnaflarla yaptığı sohbetin ardından açıklamada bulunan Başkan Güvenç, 'Şanlıurfa Kamuoyu uzun süredir eski sanayideki kentsel dönüşümü bekliyor. Büyükşehir belediyesi olarak 30 Mart seçimlerinin akabinde eski sanayi bölgesinin kentsel dönüşüm sorununu nasıl çözeriz, sorunları nelerdir diye sorunu masaya yatırdık ve çalışmalara başladık. Eski sanayide 85 civarında mermer ve karo işleriyle uğraşan esnafımız mevcut. Burada organize sanayi diyebileceğimiz bir yer yapılıyor. Bittiğinde gurur verecek Şanlıurfa'ya. Bölgede çalışmalar devam ediyor. Yeni yapılan sitede, esnafın alt yapı, su, kanalizasyon ve yol sorunu var. Kanalizasyonu büyükşehir belediyesi olarak biz yapacağız ve 1 Ocak 2015 tarihinde de bu bölgeyi hizmete açarak, eski sanayi bölgesini de rahatlatacağız" diyerek konuşmasını sürdürdü.

ATIKLAR KARAKOYUNA AKIYOR

Yapılacak Kentsel Dönüşüm projeleriyle Şanlıurfa'ya yakışır yasam alanları ve çalışma mekânları oluşturacaklarının altını çizen Güvenç, "Esnafımıza güzel bir yer kazandıracağız ve esnafımız rahatlayacak. Eski sanayi bölgesinde Karakoyun Deresine mermer işiyle uğraşan esnafların atıkları akıyordu. Karakoyun Deresini artık temizleyip daha güzel bir hale bürünmesini sağlayacağız. İnşallah örnek gösterilecek bir bölge ve site haline gelecek" dedi.

Mermerciler Sitesi Başkanı Mikail Konak ise, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Celalettin Güvenç'e bizi ziyaret ettikleri için çok teşekkür ediyorum ve başkanımızdan çok şey bekliyoruz. Allah yardımcısı olsun. Şanlıurfa vatandaşları bütün umutlarını başkanımıza bağlamıştır" diye konuştu.

Öte yandan biriketçilerin taşındığı sitenin yanında yapılan mermerciler sitesine karocular da taşınacak.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title