Haberler

Gürsel Tekin - Twitter'a tedbir amaçlı erişim engeli -

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Twitter'a tedbir amaçlı erişim engeli konulmasıyla ilgili olarak, "Bir Cumhurbaşkanı, bir Başbakan sadece bu kirliliklerini kapatmak için twittere ve sosyal medyaya yasak getiriyor, Anayasayı ihlal ediyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Twitter'a tedbir amaçlı erişim engeli konulmasıyla ilgili olarak, "Bir Cumhurbaşkanı, bir Başbakan sadece bu kirliliklerini kapatmak için twittere ve sosyal medyaya yasak getiriyor, Anayasayı ihlal ediyor. Cumhurbaşkanı da kaçak elektrik kullanır gibi kaçak twit kullanıyor. Bir ülkenin Cumhurbaşkanına bu yakışır mı? Bu nasıl bir rezilliktir" dedi.

Tekin, seçim çalışmaları kapsamında partisinin Çayırova mitinginde yaptığı konuşmada, CHP belediyelerinin bulunduğu illerde huzur ve refahın olduğunu söyledi. CHP'nin temel projesinin insan olduğunu ifade eden Tekin, 30 Mart yerel seçimlerinin diğer yerel seçimlerden farklı bir konumda bulunduğunu kaydetti.

Tekin, eskiden yapılan yerel seçimlerde insanların kimin kazanacağına dair bir korkusunun bulunmadığını dile getirerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın insanları ayrıştırdığını iddia etti.

Tekin, "Burada size düşen bir görev var. Yakınlarınız, akrabalarınız, dostlarınız kimler varsa arayacaksınız. Türkiye, ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya... Ya bu tehlike bertaraf olacak ya da dilim söylemeye varmıyor... Türkiye, önemli bir sıkıntıyla karşı karşıya kalabilir. Niye bunlar oluyor, suçluluk psikolojisi..." diye konuştu.

- "30 Mart'ta Türkiye'nin geleceğine karar vereceksiniz"

Hükümetin İstanbul merkezli operasyonu kapatmak için yargı mensuplarını "bypass" ettiğini ileri süren Tekin, şöyle devam etti:

"Keşke 30 Mart günü sadece Tahsin başkanı, Timur başkanı seçmiş olsaydınız, hiç önemli değildi ama Türkiye'nin geleceğine karar vereceksiniz. Türkiye'yi bu uçurumdan kurtaracaksınız. Şuurunu kaybetmiş bir adam ve onun Bakanlar Kurulu'yla Türkiye karşı karşıya kalmış. Buna karar vereceksiniz. Bu iktidar, meşruiyetini kaybetmiştir. Bir suç örgütü haline dönüşmüştür. Türkiye'nin istikrarını bozmaya hazır bir hale gelmiştir. Türkiye'nin istikrarının bozulmaması için Türkiye'nin huzurunun bozulmaması için 30 Mart günü bu görev size düşüyor. CHP olarak Genel Başkanımız 28 günde 90 ayrı yer dolaştı. Sizden de ricamız birer yakınınıza veya akrabanıza bu tehlikeleri anlatın ve 30 Mart günü destanın nasıl yazıldığını sizler bunlara gösterin."

Tekin, 30 Mart yerel seçimlerinde provokasyona karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade ederek, "Böylesi tehlikeli bir iktidar, Türkiye'de seçim öncesi her türlü işi yapabilir. Twitteri keser, telefonlarınızı kesebilir. Bir pazar günü elektrikleriniz kesilebilir. Tutuklamalar olabilir. Gözaltılar olabilir. Hepimiz buna hazırlıklı olacağız. Çok duyarlı olacağız ve bütün yurttaşlarımızı uyaracağız. Bu tehlikeyi 30 Mart'ta sizler bertaraf edeceksiniz" şeklinde konuştu.

Tekin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın bir konuşmasında, "Sandık başında görev alacak AK Partili gençlere, sandık başında sanki Çanakkale Savaşı'na gider gibi, sandıklara bedeli ne olursa olsun ölümüne sahip çıkacaksınız" dediğini ifade eden Tekin, "Sen aile bakanı değil, sen ancak ve ancak savaş bakanı olursun, yazıklar olsun size" ifadesini kullandı.

- "Cumhurbaşkanı, kaçak twit kullanıyor"

Geçmiş dönemde farklı siyasal partilere oy veren seçmenlere seslenen Tekin, "Bu iktidara oy verirseniz, bu iktidarın bütün kirliliklerine suç ortağı olursunuz. Yarın ne çocuklarınıza hesap verebilirsiniz ne de bu ülkenin geleceğiyle ilgili söz söyleme hakkınız olur" dedi.

Tekin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Erdoğan'ın kimyasını bozduğunu belirterek, "Kaçak elektrik kullanmak suçtur. Sadece parasal suç değil, ciddi hapis cezası var. Bir Cumhurbaşkanı, bir Başbakan sadece bu kirliliklerini kapatmak için twittere ve sosyal medyaya yasak getiriyor, Anayasayı ihlal ediyor. Cumhurbaşkanı da kaçak elektrik kullanır gibi kaçak twit kullanıyor. Bir ülkenin Cumhurbaşkanına bu yakışır mı? Bu nasıl bir rezilliktir" diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Gürsel Tekin Türkiye Twitter Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title