Haberler

Gürsel Tekin Nürnberg'de Partililerle Buluştu

Taner Tüzün / Nürnberg, 3 Kasım ( DHA ) Hemşerisi Kenan Akbaba'nın düzenleyeceği Kars, Ardahan ve Iğdır gecesine katılmak üzere Almanya'ya gelen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Nürnberg Halk Platformunun organizesi ile Nürnberg 'de, halk ile buluştu.

Taner Tüzün / Nürnberg, 3 Kasım ( DHA ) Hemşerisi Kenan Akbaba'nın düzenleyeceği Kars, Ardahan ve Iğdır gecesine katılmak üzere Almanya'ya gelen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Nürnberg Halk Platformunun organizesi ile Nürnberg 'de, halk ile buluştu. Cemalettin Avcı idare edere ettiği etkinlik, Adana'da kız yurdunda hayatlarını kaybeden öğrenci ve Cumhuriyet şehitler için yapılan saygı duruşu ile başladı.

Gürsel Tekin, "nereden başlayacağımı bilmiyorum şeklinde konuşarak", iç ve dış politikada sorunlar, AB sürecinde sıkıntılar olduğunu vurguladı. Ortadoğu'da yaşanan sorunların, Türkiye'ye sirayet ettiğini dillendiren Tekin, "başkanlık tartışmamız var" dedi.

Gürsel Tekin, 12 Eylül darbesinin Türkiye'nin bütün dengelerin bozduğunu dile getirerek, partiler Türkiye'nin sistemini kendi çıkarları çerçevesinde inşa etti diye konuştu. Ortadoğu sorunlarının bir parçası olduğumuzu ifade eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin daha sonra sorulara cevap verdi. Gürsel Tekin, CHP'nin Türkiye'nin sigortası olduğun belirterek, "Başkanlık sistemi CHP oldukça yerine gelmez" dedi.

Esin Çıtlak adlı bir kadın dinleyici, tecavüz olaylarına değinerek, "örf ve adetlerimize ne oldu, neden CHP ve erkekler olarak ayağa kalkmadınız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

Salon

Gürsel Tekin salona geliyor

Cemalettin Avcı açılışı yapıyor

Güsel Tekin konuşuyor

Esin Çıtlak örf ve adetlerimize ne oldu diye soruyor

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gürsel Tekin Ardahan Iğdır Kars Politika Güncel Haberler

title