Haberler

Gürsel Tekin Haklı Çıktı! 'Suriye'ye Girdik!

Güncelleme:

Başbakan Süleyman Şah türbesinde

Başbakan Davutoğlu, "Süleyman Şah'ın mekanında bu al bayrak ebediyete kadar dalgalanacak" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nu yeni yerleşkesinde ziyaret etti.

Başbakanlık Basın Merkezi'nin paylaştığı ziyaret görüntülerine göre, yoğun güvenlik önlemleri arasında karakol alanına geçen Davutoğlu'nu, bir subay, "Aziz Türk milletinin namus ve şerefini, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü sorumluluk bölgesinde korumakla görevli birliğim, vatan ve millet uğruna seve seve canını vermeye hazırdır Sayın Başbakanım" ifadeleriyle karşıladı.

Başbakan Davutoğlu, subaya teşekkür ettikten sonra tören mangasını selamladı.

Nöbetteki askerin annesini aradı

Süleyman Şah ve iki muhafızının sandukası başında dua eden Davutoğlu, daha sonra, türbenin bulunduğu alandan dürbünle sınırın karşı tarafına bakarak, incelemede bulundu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam'dan yeni yapılacak Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu projesine ilişkin bilgi alan Davutoğlu, karakolda görev yapan askerlerle sohbet etti.

Nöbet tutan bir uzman çavuşla sohbet eden Davutoğlu, askere, "Hududun en önündeki askersin, bu büyük bir şeref, Allah kolaylık versin. Gözünüz daima açık, siz buradayken bizim de Ankara'da, tüm Türkiye'de gönlümüz rahat. Allah sizleri muhafaza eylesin" dedi.

Daha sonra söz konusu askerin annesine telefon eden Başbakan Davutoğlu, kendisini tanıtarak askerin annesinin Anneler Günü'nü kutladı.

"Geleneğimizde gelinler önemlidir"

Davutoğlu, "Bütün askerlerimizin anneleri adına sizi arıyoruz. Recep de bütün Mehmetçikleri temsil ediyor. Anneler Günü'nüz kutlu olsun. Sağlam bir yiğit yetiştirmişsiniz, helal sütle. Maşallah burada dimdik vatanı bekliyor. Tebrik ediyoruz, böyle bir yiğit yetiştirdiğiniz için ama nişanlıymış, inşallah en kısa zamanda düğünü de yaparız" ifadesini kullandı.

Uzman çavuşa sorduktan sonra düğünün Kurban Bayramı'ndan sonra yapılacağını öğrenen Davutoğlu, "Nasip, belki de geliveririz" dedi.

Uzman çavuşun annesine, gelininden memnun olup olmadığını soran Davutoğlu, "Çok memnunum" yanıtı alması üzerine, "Bizim geleneğimizde gelinler önemlidir. Allah sizlere hayırlı nesiller, bol bol torunlar nasip eylesin" diye konuştu.

"Allah sizlere de nasip eylesin" karşılığını alan Davutoğlu, "Amin, benim de bir oğlum var, inşallah" cevabını verdi.

Daha sonra, nöbetçi uzman çavuşun nişanlısını da telefonla arayan Davutoğlu, uzman çavuşu nişanlısıyla konuşturdu.

Kurban Bayramı'nın ardından yapacakları düğünün, çift için hayırlı olmasını dileyen Davutoğlu, çifte hayırlı evlatlar temennisinde bulundu. "İnşallah hayırlı bir evlat nasip olursa Sare teyzen de doğumuna yardım eder, benim eşim. Oldu mu?" diye soran Davutoğlu, uzman çavuşun nişanlısından, "İnşallah, çok isterim" cevabını aldı.

Saygı Karakolu'nun çevresine ilişkin askeri yetkililerden bilgi alan Davutoğlu, karakolun çevresinde kendisine sevgi gösterilerinde bulunan çocuklarla sohbet etti.

Çocuklara "Türkiye'yi sevip sevmediklerini" soran Davutoğlu, "Evet" yanıtını aldı. Davutoğlu, çocukların annelerinin de Anneler Günü'nü kutladı.

"Kudretini göstermiş oldunuz"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şah Fırat Operasyonu'na ilişkin, "O geceyi, bizler Ankara'da karargahta, sizler ise alanda çok büyük bir fedakarlıkla yürüttüğünüz operasyonda, aslında hem Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kudreti, gücünü hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bütün bu bölgede, herhangi bir meydan okumaya karşı her an gereken cevabı verebilecek nitelikteki gücünü ve kudretini göstermiş oldunuz" dedi.

Başbakanlık Basın Merkezi, Davutoğlu'nun, Bilekli Hudut Karakolu'na yaptığı ziyaretin görüntülerini paylaştı.

Buna göre, Davutoğlu, beraberindekilerle karayoluyla karakola geldi.

Tören mangasını selamladıktan sonra Davutoğlu, burada kendisini selamlayan ere, "Maşallah çok sağlam bastın yere" dedi. Davutoğlu, Samsunlu olduğunu öğrenen ere, "Şafak ne kadar" diye sordu. Erin, önce "160 komutanım" demesi, ardından da "160 Başbakanım" diyerek düzeltmesi üzerine Başbakan Davutoğlu, gülerek ere sarıldı.

Erin, "Anlayışınız için sağ olun" sözleri üzerine Davutoğlu, "Siz bizim ailemizsiniz, evlatlarımızsınız" diyerek eri alnından öptü.

Ere, evli ya da nişanlı olup olmadığını soran Davutoğlu, "Bekarım" yanıtını aldıktan sonra, "Bekar mı, olmadı, var mı yavuklun" diye sordu. Er ise "İnşallah olacak" dedi. Erin, anne ve babasına selam söylemesini isteyen Davutoğlu'nun, "Eğer ihtiyaç duyarsan, istemeye falan ben de geleyim. Bir sıkıntı yok değil mi? İhtiyaç varsa istemeye ben de geleyim" demesi de gülüşmelere neden oldu.

Askerlerle yemek yedi

Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, "Süleyman Şah bizim namusumuzdur. Süleyman Şah'ın korunması vatan topraklarının korunması anlamındadır. Bu çerçevede sizler o geceyi, bizler Ankara'da karargahta, sizler ise alanda çok büyük bir fedakarlıkla yürüttüğünüz operasyonda, aslında hem Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kudreti, gücünü hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bütün bu bölgede, herhangi bir meydan okumaya karşı her an gereken cevabı verebilecek nitelikteki gücünü ve kudretini göstermiş oldunuz" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Başbakan Davutoğlu, hatıra fotoğrafı çektirdiği askerlerle yemek yedi.




Kaynak: Takvim.com.tr / Güncel

süleyman şah türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title